PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Aleksa Crnčević, biciklista Samita iz Banjaluke: Neprikosnoven na trkama u BiH

D. Ra.
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Aleksa Crnčević, biciklista Samita iz Banjaluke: Neprikosnoven na trkama u BiH

Banjaluka - Mladi biciklista Samita iz Banjaluke Aleksa Crnčević kandidat je Biciklističkog saveza Republike Srpske za Izbor deset najboljih sportista RS.

Crnčević je već u prvoj godini u kojoj se takmiči kao senior pokazao da je riječ o velikom talentu. Iako ima samo 19 godina, nalazi se na 259. mjestu Svjetske seniorske liste u UCI u brdskom biciklizmu od 1.260 rangiranih takmičara. Postao je šampion BiH u brdskom biciklizmu, u pojedinačnoj konkurenciji i pobjednik Premijer lige BiH. Trijumfovao je na četiri od pet trka koje su se vozile. Bio je najbolji u Vitezu, Tuzli, Sarajevu i Banjaluci, a u Livnu je bio drugi, nakon problema sa biciklom. Pobijedio je na međunarodnom maratonu u Mostaru, na kojem su učestvovali vozači iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH.

- Sezona je bila najteža i najbolja u karijeri, jer je ušao u prvu godinu seniora. Vozio sam mnogo jače trke. Trudio sam se koliko sam god mogao. Plasman na 259. mjesto je fantastična stvar. Imao sam problema na startu sezone, jer je bilo pehova sa biciklom. Takođe bila je i prehlada, pa nisam mogao doći do maksimuma na početku. Kasnije je sve došlo na svoje mjesto. Sem prve trke bio sam prvi u sve I jednoj. Tada mi je pukao dio na biciklu u Livnu, izgubio sam vrijeme dok sam ga promijenio, pa sam bio drugi. Najdraža mi je pobjeda maratona u Mostaru - rekao je Crnčević.

Reprezentativac je RS i BiH, a vjeruje da mu naredna sezona može biti još bolja i uspješnija.

- Već sada počinju pripreme za narednu sezonu, gdje ću još hvatati seniorski ritam. Nadam se da će biti manje pehova na startu i očekujem da bar ponovim ovosezonske rezultate, pa čak da bude i bolje. Iako sam mlađi senior od 23 godine, vozim sa starijima. Tu je problem zbog iskustva, ali borim se nekako i sa tim - dodao je Crnčević.

Velika čast

Aleksi Crnčeviću ovo će biti prvi put da se nađe među kandidatima za Izbor deset najboljih sportista RS. Kako je rekao, to mu je veliko zadovoljstvo i čast.

- To mi mnogo znači, jer sam predstavnik sporta koji je naporan i težak. Drago mi je što mogu da se nađem sa kolegama iz drugih sportova koji takođe bilježe dobre rezultate. Super je naći se u takvoj konkurenciji - istakao je Crnčević.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana