PREDSTAVLjAMO ... Jelena Gajić, kandidat Atletskog saveza: Živi olimpijski san

Dejan Marić
PREDSTAVLjAMO ... Jelena Gajić, kandidat Atletskog saveza: Živi olimpijski san

BANjALUKA - Atletičarka Prnjavora Jelena Gajić u godini na izmaku proširila je kolekciju zlatnih odličja i rekorda, čime je zaslužila nominaciju Atletskog saveza za tradicionalnu akciju našeg lista - Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Gajićeva je zablistala punim sjajem u disciplinama 400 i 800 metara, pošto je u istim dominantno osvojila zlata na prvenstvima BiH i Srpske, dok je stigla i da obori dvoranske rekorde na obje dionice (55,91 sekund, 2:06,66 minuta). Uz sve nabrojano, stalna reprezentativka je kampanju zaokružila slavljem na Svesrpskom kupu.

Iako je dominirala, Jelena tvrdi da su rezultati mogli biti još bolji da nije bila inficirana virusom korona.

- Mogu biti samo djelimično zadovoljna sezonom. Zimski dio bio je dobar i u tom periodu sam popravljala sve rekorde. A onda me je “kovid” infekcija spriječila da treniram mjesec i po. Zbog nje sam propustila Balkanijadu, nekoliko jakih evropskih mitinga i izgubila kontinuitet rezultata. Nisam mogla da dosegnem svoj nivo i zbog toga ostaje žal - izjavila je Gajićeva.

Sjajna atletičarka pobijedila je “kovid”, uspješno se vratila trenažnom procesu i s nestrpljenjem očekuje nove izazove.

- Sada sam u mnogo boljem treningu. Naporno se spremam za februarska takmičenja u kojima želim da popravim vlastite rekorde i ispunim normu za Evropsko dvoransko prvenstvo - dodala je uzdanica AK Prnjavor.
Gajićeva je sebi zacrtala glavni cilj u karijeri - nastup na Olimpijskim igrama i od njega neće tek tako odustati.

- Dugoročna ambicija je Pariz 2024. Nemamo baš prevelikih mogućnosti i uslove, kao student ne mogu ni da idem na neke duže pripreme, ali vjerujem da je olimpijska norma ostvariva - zaključila je Gajićeva.

Hvala Savezu

Jelena Gajić je 2019. godine u akciji našeg lista zauzela šesto mjesto. Ovog puta ponovo je među kandidatima što joj je, kako kaže, nagrada za sav uložen trud i naporan rad.

- Čast mi je što sam baš ja predložena ispred Atletskog saveza Republike Srpske. Ovim putem želim da zahvalim čelnicima saveza i na podršci i na nominaciji - jasna je Gajićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana