PREDSTAVLjAMO … Ivana Radović, kandidat Odbojkaškog saveza: Pečat na dominaciju

Dejan Marić
PREDSTAVLjAMO … Ivana Radović, kandidat Odbojkaškog saveza: Pečat na dominaciju

BRČKO - Fočanska odbojkašica Ivana Radović u godini na izmaku bila je neizostavni član šampionskog sastava Bimal Jedinstva, a sjajnim igrama u dresu brčanskih “princeza” zaslužila je nominaciju za tradicionalnu akciju našeg lista Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Radovićeva je blistala, baš kao i njene saigračice, koje su osvajanjem Kupa Republike Srpske, Kupa BiH te prvenstva BiH udarile pečat na dugogodišnju dominaciju. Sjajnu godinu Fočanka je zaokružila uspješnim nastupima u reprezentaciji te nagradom za najbolju odbojkašicu Srpske.

- Stvarno moram da budem zadovoljna. Sa Jedinstvom sam osvojila tri pehara, naša šampionska serija traje već 14, 15 godina, čime smo pokazale da smo bez premca - izjavila je Radovićeva.

Ivana vjeruje da bi “princeze” mogle da naprave veći iskorak na međunarodnom planu kada bi imale bolje uslove i mogućnosti kakve imaju rivalke na velikoj sceni:

- Kod nas nastupaju samo domaće igračice, što se ne može reći za ekipe sa kojima se sastajemo u Evropi. To je najbolji pokazatelj odnosa ulaganja. Za evropski iskorak su potrebna veća ulaganja, klub mora da dobije značajniji vjetar u leđa.

Radovićeva će 2021. godinu pamtiti i po tome što je sa reprezentacijom BiH osvojila Srebrnu ligu, a zatim zaigrala i na Evropskom prvenstvu.

- Evropskom ligom smo iznenadile i same sebe. Mislim, nadale smo se uspjehu, ali to je bio baš veliki podvig, jer smo nastupile prvi put. Isto se može reći za Šampionat Evrope. Igrati protiv najboljih na svijetu bila je velika čast - zaključila je Radovićeva.

Novi izazov

Ivana Radović već šestu sezonu nosi dres brčanskih “princeza”. I, izvjesno je da sa Jedinstvom neće početi sedmu kampanju.

- Ugovor mi ističe na kraju prvenstva. Poslije šest godina u klubu voljela bih novi izazov, da se oprobam u inostranstvu. Tu sam još jednu polusezonu, a na ljeto ćemo vidjeti - naglasila je Radovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana