PREDSTAVLjAMO ... Goran Zakarić, kandidat Fudbalskog saveza: Važna karika Borčevih uspjeha

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO ... Goran Zakarić, kandidat Fudbalskog saveza: Važna karika Borčevih uspjeha

BANjALUKA - Fudbaleri Borca u prošloj sezoni drugi put u istoriji postali su šampioni BiH, a jedan od najzaslužnijih što je pehar završio na Gradskom stadionu je Goran Zakarić.

On je u prošloj sezoni postigao 12 pogodaka za “crveno-plave” i uz to upisao još osam asistencija, što je bio razlog da bude proglašen najboljim igračem Premijer lige u sezoni 2020/21, ali i što ga je Fudbalski savez Republike Srpske predložio kao kandidata za 67. tradicionalnu akciju “Glasa Srpske” Izbor deset najboljih sportista RS.

- Svi smo zaslužni za titulu, od igrača, stručnog štaba, Uprave, do svih zaposlenih u klubu. Što se tiče priznanja za najboljeg igrača Premijer lige BiH, ono mi stvarno godi, mada toga ne bi bilo da nisam bio dio skladne cjeline, koja je disala kao jedan. Naime, drugi dio prošle sezone odigrali smo kao iz snova i više nego zasluženo smo stigli veliku prednost Sarajeva. Ostaje žal što nismo osvojili duplu krunu, jer smo u finalu poklekli sa penala protiv tima sa “Koševa” - istakao je Zakarić.

Malo je nedostajalo da Borac sjajnu seriju nastavi i u Ligi šampiona. Nadoknadili su dva gola minusa protiv rumunskog Kluža, ali su poklekli u produžetku.

- Nažalost, postali smo prva žrtva promjene pravila gola u gostima. To nas je mnogo poremetilo na početku sezone i dugo je trebalo da se vratimo na pravi kolosijek. Ipak, uspjeli smo da serijom dobrih rezultata prvi dio prvenstva završimo na trećem mjestu, a stigli smo i do četvrtfinala Kupa BiH. Sve su to dobri argumenti da na proljeće Borac po treći put uzastopno izbori plasman na međunarodnu scenu - dodao je Zakarić, koji je u prvom dijelu sezone postigao jedan gol i upisao 11 asistencija.

Ugovor

Goranu Zakariću ugovor sa Borcem ističe 31. januara 2022. godine i još nije poznato da li će ostati na Gradskom stadionu ili će promijeniti sredinu.

- U narednim danima razgovaraću sa čelnicima kluba i veoma brzo će biti poznato da li ću ostati u Borcu. Sigurno je da su ove dvije godine među “crveno-plavima” donijele mnogo lijepih trenutaka - naglasio je Zakarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana