PREDSTAVLjAMO: Draško Albijanić, kandidat Košarkaškog saveza: Trofejom ispunio san

Milan Zubović
PREDSTAVLjAMO: Draško Albijanić, kandidat Košarkaškog saveza: Trofejom ispunio san

Banjaluka - Prvi put među nominovanim kandidatima za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske nalazi se Draško Albijanić.

Rođen je u Trebinju 14. decembra 1986. godine gdje je počeo da trenira dok se afirmisao u Slobodi iz Tuzle. Potom je kratko vrijeme nosio dres banjalučkog Borca da bi zatim tri sezone nastupao u Rumuniji za Asesoft, BCM Pitešti i Energiju Rovinari. Boje makedonskog Kožuva branio je u sezoni 2014/15, a onda je prešao u novog abaligaša Sutjesku iz Nikšića. Pred početak Lige 6 BiH postao je član Košarkaškog kluba Igokea i sa njom stigao do šampionske titule u BiH.

- Dolazak u Igokeu pokazao se kao pun pogodak za mene. Uspjeli smo da odbranimo šampionsku titulu što je za mene prva titula nakon što sam nekoliko puta stizao do polufinala plej-ofa. Tim trofejom ispunio sam jedan od svojih snova pošto samo odmalena htio da podignem pehar najboljeg - izjavio je Albijanić.

U regionalnom takmičenju prvi put je zaigrao prošle godine i to u dresu Sutjeske. Sada je neizostavni član ekipe iz Aleksandrovca, a najbolju partiju ove sezone pružio je u desetom kolu protiv Krke u Novom Mestu kada je skupio 30 indeksnih poena i za jedan poen izmakla mu je titula najkorisnijeg igrača te runde.

- Odlično igramo ove sezone i naši rezultati su iznad očekivanja što nam daje dozu mirnoće i stabilnosti da nastavimo u istom ritmu. Šesto mjesto na sredini sezone malo ko je očekivao u klubu i ono je rezultat našeg maksimalnog zalaganja na svakoj utakmici. Nikada se nećemo unaprijed predati, a ko nas pobijedi pružićemo mu ruku i čestitati - dodao je Albijanić.

Poštovanje sportista

Iako je prvi put među nominovanima upoznat je sa akcijom "Glasa" koja će ove godine doživjeti 62. izdanje.

- Činjenica da Izbor traje tolike godine znači da vrijedi i poštuje sve sportiste. Znam da se mnogo cijene pojedinačni uspjesi svih onih koji su na svojim borilištima davali svoj maksimum da bi ostvarili što bolje rezultate. Stoga je neophodno da neko prepozna njihov trud i adekvatno nagradi što "Glas" godinama čini - rekao je Albijanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana