PREDSTAVLjAMO: Dašo Simeunović, bokser bijeljinskog Radnika: Sanja o medalji iz Taragone

D. P.
PREDSTAVLjAMO: Dašo Simeunović, bokser bijeljinskog Radnika: Sanja o medalji iz Taragone

Banjaluka - Član bijeljinskog Radnika Dašo Simeunović kandidat je Bokserskog saveza Republike Srpske za Izbor deset najboljih sportista u tradicionalnoj akciji "Glasa Srpske".

Kako i ne bi bio, kada je iza ovog mladića još jedna veoma uspješna godina.

- Potvrdio sam da sam bez premca na domaćoj sceni, gdje sam jedini seniorski šampion BiH iz Republike Srpske. Uz sve to imao sam nastupa na više međunarodnih turnira, od kojih su mi najdraža zlatna odličja osvojena u Sarajevu, na Memorijalu "Hakija Turajlić" i "Sarajevo fajt najtu", gdje su snage odmjerili olimpijski timovi Mađarske i BiH - naglasio je Simeunović.

Ova godina ostaće mu upamćena i po nastupu njegovog kluba u Prvoj ligi Srbiji, ali i njegovom odlasku na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji je održanu u Azrebejdžanu.

- Iako smo bili debitanti u ovom takmičenju uspjeli smo da u konkurenciji najboljih klubova iz Srbije zauzmemo treće mjesto. Što se tiče turnira u Bakuu, nažalost poražen sam u prvom kolu, ali to mi je bilo veliko iskustvo za budućnost - nastavio je Simeunović.

Ima ambiciozne planove za 2017. godinu.

- Želim već polako da se pripremam za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a veoma važna stepenica na tom putu mogle bi da budu Mediteranske igre u Taragoni, koje me očekuju sredinom 2017. godine. Ukoliko budem u dobroj formi medalja nije daleko - istakao je Simeunović.

Izjavio je da presrećan što je baš on u ime Bokserskog saveza kandidat za 62. Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

- Sigurno da će mi to biti veliki podstrek da nastavim da radim, možda još i žešće nego ranije. Naravno da bih bio presrećan kada bih se našao među deset najboljih, ali i ako tako ne bude, za mene ima još vremena - dodao je Simeunović.

Iskustvo

Iako je tek zakoračio u 20. godinu Dašo Simeunović je veoma iskusan bokser, koji je već nastupio na četiri evropska i dva svjetska prvenstva za mlađe kategorije. Na šampionatima Starog kontinenta u Sofiji i Anapi zauzimao je peta mjesta, a isti uspjeh ponovio je i na juniorskom prvenstvu Svijeta u Kijevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana