PREDSTAVLjAMO ... Božidar Vučurević, kandidat Džudo saveza: Počinje “operacija Pariz”

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO ... Božidar Vučurević, kandidat Džudo saveza: Počinje “operacija Pariz”

BANjALUKA - Iza mladog trebinjskog džudiste Božidara Vučurevića je još jedna uspješna godina i zato ne treba da čudi što ga je drugu godinu zaredom matični savez predložio kao kandidata za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Ovaj mladić, koji će 18. januara proslaviti 21. rođendan, prošle godine je nastupio na sedam takmičenja i osvojio sedam zlatnih medalje, a ove je osvojio osam prvih mjesta i jedno treće na devet smotri na kojima je učestvovao.

- Osvojio sam zlatne medalje na prvenstvu Srpske u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a isti uspjeh sam ponovio i na šampionatu BiH. Na memorijalnom turniru “Siniša Vukelić” u Laktašima bio sam najbolji u konkurenciji juniora, ali i seniora, dok sam na turniru “Miloš Mrdić” u Trebinju nastupio u juniorskoj konkurenciji i osvojio zlato. Bio sam najbolji i među seniorima na turniru u Banjaluci, a jedino treće mjesto je osvojeno na Evropskom kupu za juniore u Sarajevu - rekao je Vučurević, koji nastupa u kategoriji do 81 kilogram.

Zbog povrede ligamaneta ramena nije nastupio na juniorskom prvenstvu Evrope u Luksemburgu i juniorskom šampionatu svijeta u Italiji.

- Žao mi je zbog toga, ali šta da se radi. Od naredne godine više nemam pravo nastupa za juniore, tako da se okrećem samo seniorskom smotrama. Moj plan je da u 2022. godini nastupam samo na velikim turnirima i tako počnem da sakupljam bodove za Svjetsku rang-listu, koja je presudna za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine - nastavio je Vučurević.

Prošle godine se u izboru najboljih sportista našao u odabranom društvu.

- Zauzeo sam devetu poziciju i to je za mene stvarno bio veličanstven osjećaj. Sigurno veliki stimulans za nastavak karijere, jer vidim da neko cijeni moj trud i rad - dodao je Vučurević.

Fakultet

Vučurević već drugu godinu boravi u Banjaluci, gdje studira na Fakultetu bezbjednosnih nauka.

- Prva godina je iza mene, za sada ide sve po planu. Uspješno usklađujem učenje, treninge i odlaske na takmičenja. Pošto sam daleko od kuće ne mogu da treniram u matičnom klubu Leotaru, ali to mi ne smeta. Nastavio sam sa radom u Džudo klubu Banjaluka - naglasio je Vučurević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana