PREDSTAVLjAMO: Ajla Sinanović, najbolja odbojkašica Srpske: Tripla krupa i Liga šampiona

Danijel Radujković
PREDSTAVLjAMO: Ajla Sinanović, najbolja odbojkašica Srpske: Tripla krupa i Liga šampiona

Brčko - Dugogodišnji šampionski tim Bimal Jedinstva ne bi bilo moguće zamisliti bez pouzdanog libera Ajle Sinanović, igračice koja je ponijela nagradu za najbolju odbojkašicu Srpske za tekuću godinu i zbog toga je kandidat Odbojkaškog saveza RS za deset najboljih sportista.

Ajla je ponovo imala odličnu sezonu sa timom iz Brčkog u kojoj je osvojila titulu u Premijer ligi BiH, kao i trofeje u Kupu RS i BiH. Ove sezone prvi put u istoriji igrala je u Ligi šampiona, što je bio poseban doživljaj.

- Kao i svake godine, imamo tri cilja, a to su trofeji u prvenstvu BiH i dva kupa. Jako je teško nositi taj teret, jer stalno imamo drugog konkurenta koji želi da nas skine sa trona. Međutim, uspijevamo da odolimo. Igranje u Ligi šampiona ove godine je bio šlag na torti, najviši nivo takmičenja. Igrali smo sa Kanom koji godinama igra ovo takmičenje, a jednom su bili u polufinalu. U Brčkom nismo igrale dobro, ali u revanšu smo prikazale bolju igru i osvojile smo set - kazala je Sinanovićeva.

Ona je od početka karijere u Bimal Jedinstvu za koje igra punih 13 godina. Prošla je sve kategorije tima iz Brčkog i za to vrijeme osvojila 11 trofeja u Kupu RS, osam u Kupu BiH i devet prvenstava BiH. Dala je veliki doprinos dominaciji Jedinstva svih proteklih godina. Trenutno su prve u Premijer ligi, dogurale su do polufinala Kupa BiH, Kup RS su već osvojile, a pred finale Ajla je dobila nagradu za najbolju odbojkašicu RS za ovu godinu.

- Nekako uvijek na početku sezone dođe titula Kupa RS, što nam daje vjetar u leđa. Tu dobijemo snagu da jurišamo na preostala dva trofeja. Jako je teško dobiti titulu najbolje jer sam okružena najboljim odbojkašicama BiH i RS. Mislim da priznanja daju još motiva za veći i bolji rad, ali to ništa ne bih mogla da dobijem bez saigračica i trenera koji mi pružaju podršku. Iznenađena sam kandidaturom za Izbor deset najboljih sportista - zaključila je Ajla.

Bila je član reprezentacije BiH koja se plasirala u drugi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

CEV kup

Nakon ispadanja iz Lige šampiona odbojkašice Bimal Jedinstva će igrati u CEV kupu, a Ajla Sinanović se nada da njena ekipa može napraviti iznenađenje u šesnaestini finala gdje čeka pobjednika meča Hapoel - Tiras.

- To je nivo u kojem možemo da očekujemo neka iznenađenja. Ne bi bilo prvi put da to uradimo, jednom smo došle do osmine finala. Nedostaju nam jake utakmice da bismo mogli da napravimo nešto na evropskoj sceni. Neće biti odmora u zimskoj pauzi, jer nas već 10. januara očekuje prvi meč - kazala je Sinanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana