PREDSAVLjAMO KANDIDATE: Danijel Blažić,džijudžicu klub Slavija iz Istočnog Sarajeva: Balkansko zlato iz Atine

G. A.
PREDSAVLjAMO KANDIDATE: Danijel Blažić,džijudžicu klub Slavija iz Istočnog Sarajeva: Balkansko zlato iz Atine

Istočno Sarajevo - Najbolji džijudžicu takmičar Republike Srpske Danijel Blažić kandidat je za 59. tradicionalni Izbor deset najboljih sportista u organizaciji “Glasa Srpske”.

Višestruki prvak Srpske i vlasnik majstorskog zvanja crni pojas prvi dan ostvario je sjajne rezultate što nije ostalo nezapaženo i već pet godina uzastopno je najbolji džijudžicu takmičar u opštini Istočno Novo Sarajevo. U 2010. godini osvojio je mnoge internacionalne turnire i postao prvak Balkana. Iste godine plasirao se na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, gdje je zauzimanjem sedme pozicije ostvario najbolji rezultat od postanka Džijudžicu saveza Srpske, a uspjehe je nastavio da niže i u ovoj godini.

- Okitio sam se zlatom u Atini na Balkanskom prvenstvu do 77 kilograma, kao i na međunarodnom turniru u Aleksincu. Bio sam prvi u Skoplju na međunarodnom turniru i na prvenstvu Srpske u Doboju do 85. Prvo mjesto zauzeo sam i na Nacionalnom turniru u Modriči do 94 kilograma. U kategorijama do 77 i 85 kilograma na turnirima u Banjaluci i Budvi osvojio sam srebro i bronzu - istakao je Blažić.

Veliku zahvalnost duguje trenerima Ognjenu Crnogorcu, Darku Avramu i Nevenu Veseljaku, jer je zahvaljujući njihovim savjetima za kratko vrijeme postao kvalitetan borac.

- Manifestacija u organizaciji “Glasa Srpske” je veoma značajna za popularizaciju i napredak sporta u Republici Srpskoj. Za mene je ulazak u uži izbor najboljih sportista, svakako, veliki podstrek i motivacija da i sljedeće godine nastavim u istom pravcu. Želja mi je da donesem u Republiku Srpsku nove medalje, kao i da napravim još veće rezultate sa klubom za koji me veže velika ljubav - dodao je Blažić.

Student

Danijel Blažić rođen je u Sarajevu 5. maja 1990. godine. Student je Kriminalističkog fakulteta u Sarajevu. Volonterski trenira mlađe kategorije u džijudžicu klubu Slavija, te je privremeno zaposlen u Agenciji za istrage i zaštitu SIPA u Istočnom Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana