Praznik srpskog sporta FOTO

D. Radujković foto: A. Čavić, S. garić
Praznik srpskog sporta FOTO

Banjaluka - Deset najboljih sportista Republike Srpske sa košarkašem Filipom Adamovićem na čelu primili su priznanja od legendi srpskog, ali i svjetskog sporta, na 59. tradicionalnom Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske koji je organizovao "Glas Srpske".

Među onima koji su uručivali priznanja najboljim sportistima bili su srpski fudbaleri Savo Milošević i Ljubinko Drulović, zatim košarkaši Milan Gurović i Slađana Golić, odbojkaš Dejan Rađević, rukometaš Milorad Karalić, bokser Nenad Borovčanin, potpredsjednik Sportskog saveza Srbije Dane Korica, tim menadžer fudbalske reprezentacije Srbije Igor Gačić i prvi najbolji sportista Republike Srpske Miroljub Kremenović.

Iza košarkaša, nekada Igokee iz Aleksandrovca, a sada rumunskog Asesofta Filipa Adamovića, koji je ujedno dobio i nagradu čitalaca "Glasa Srpske", našli su se redom karatistkinja Tamara Lozo, kik-bokser Marinko Matičić, plivačica Ivana Ninković, atletičarka Biljana Cvijanović, rukometaš Srđan Trivundža, tekvondoista Ljubomir Stančić, kajakaš Darko Savić, džijudžicu takmičar Danijel Blažić i odbojkašica Aleksandra Vidović.

Pored nagrada za deset najboljih sportista, "Glas Srpske" dodijelio je još nekoliko priznanja. Plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta dobili su teniski sudija Ozren Đurđević, odbojkaški trener Goran Hadžić i trener tekvondoa Goran Teofilović. Plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta završila je u rukama Vese Arežine koji je ušao u kuću slavnih tekvondoa. Uručene su i tri plakete za ambasadora sporta Republike Srpske, a dobili su ih omladinski reprezentativci Srbije Mijat Gaćinović i Ognjen Ožegović i košarkaš Golden Stejta Ognjen Kuzmić. Plaketu za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta dobio je predsjednik žirija Izbora deset najboljih sportista RS Savo Milošević. Plaketa "Glasa Srpske" posthumno je uručena porodici legendarnog golmana Borca iz Banjaluke Slobodana Karalića. Plaketu za izuzetne rezultate u sportu za invalide dobio je član Sportskog saveza Menerali Miro Vasić. Povelju za izuzetan sportski poduhvat godine dobio je Košarkaški klub Igokea iz Aleksandrovca. Nagrada "Zlatno pero - Limun Papić" najboljem sportskom novinaru Republike Srpske za ovu godinu otišla je u ruke Zorana Prnjatovića, novinara Radio-televizije Republike Srpske.

Tamara Lozo i Dejan Brđović

Marinko Matičić i Nenad Borovčanin

Ivana Ninković i Milan Gurović

Biljana Cvijanović i Ljubinko Drulović

Srđan Trivundža i Milorad Karalić

Ljubomir Stančić i Slađana Golić

 Darko Savić i Dane Korica

Miroljub Kremenović i Danijel Blažić

 Aleksandar Vidović i Igor Gačić

Boris Dmitrašinović i Goran Hadžić

Boris Dmitrašinović i Goran Teofilović

 Boris Dmitrašinović i Ozren Đurđević

 Boris Spasojević i Darija Galonja

Darko Gavrilović i Savo Milošević

 Otac Ognjena Kuzmića, Milan, i Željka Cvijanović

Ambasador sporta RS Mijat Gaćinović i Željka Cvijanović

Milutin Popović i Nemanja Babić

 Miro Vasić i Nemanja Babić

 Nada Tešanović i Biljana Nedić

Ambasador sporta RS Ognjen Ožegović i Željka Cvijanović

 Veso Arežina i Viktor Kupljenik

Nagrada "Zlatno pero - Limun Papić" Zoran Prnjatović i Darko Grabovac

Filip Adamović dobija nagradu čitalaca od Đorđa Vasića

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana