Ostao još najvažniji posao izbora najboljih sportista Republike Srpske

M. Z.
Ostao još najvažniji posao izbora najboljih sportista Republike Srpske

Banjaluka - Još dva dana ostalo je do završne manifestacije 62. Izbora deset najboljih sportista, a organizatori su skoro priveli kraju sve pripreme kako bi lijepa slika iz Banskog dvora još jednom otišla u svijet.

U prethodna gotovo dva mjeseca zaposleni u "Glasu Srpske", stručni žiri i svi koji su uključeni u organizaciju obavili su 99 odsto posla, ali je ostalo još ono najvažnije.

- Održali smo dvije sjednice žirija i skratili listu kandidata na kojoj je bilo 21 ime. Međutim, na dan manifestacije, u srijedu, očekuje nas najveći posao, jer moramo da izaberemo najboljeg. Više je kandidata za to laskavo priznanje pa moramo biti vrlo studiozni kako ne bismo napravili grešku - rekao je urednik sportske redakcije "Glasa Srpske" Dušan Repija.

Osim njega, u žiriju su proslavljeni vaterpolista Srbije Aleksandar Šapić, koji je i predsjednik, te urednik sportske redakcije Radio-televizije Republike Srpske Dragan Novaković i viši stručni saradnik u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Oliver Gačić i bivši fudbaler Vladan Grujić.

Osim nagrada za deset najboljih sportista Srpske, na završnoj manifestaciji biće dodijeljena povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, plakete za ambasadore sporta RS, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta, te "Zlatno pero - Limun Papić" najboljem sportskom novinaru.

- Od ove godine uveli smo dvije nove nagrade, jer smatramo da priznanje zaslužuje i najbolji trener u Republici Srpskoj, a biće dodijeljeno priznanje organizatorima sportskog događaja koji je obilježio godinu - rekao je Repija.

Partneri "Glasa Srpske" u organizaciji su Ministarstvo porodice, omladine i sporta kao i RTRS, koji je generalni medijski pokrovitelj, pa će svi zainteresovani moći uživati u direktnom prenosu završne ceremonije koji počinje na ovoj televiziji u srijedu od 20.10 časova. 

Gosti

Pored predsjednika žirija Aleksandra Šapića, kao i svake godine manifestaciju će uveličati velika sportska imena iz regiona.

- Ne bih da otkrivam ko će biti naši specijalni gosti, ali mogu da kažem da među njima ima olimpijskih, svjetskih i evropskih šampiona. Nadam se da će svima boravak u Banjaluci biti prijatan i da će kući ponijeti samo lijepe utiske - rekao je Repija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana