Organizacioni odbor Izbora deset najboljih sportista RS: Manifestacija u čast spotristima

Danijel Radujković
Organizacioni odbor Izbora deset najboljih sportista RS: Manifestacija u čast spotristima

Banjaluka - Pripreme za 61. izbor deset najboljih sportista uveliko traju, a tim povodom sastao se Organizacioni odbor manifestacije koju organizuje "Glas Srpske".

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ove godine nalazi se na čelu Organizacionog odbora, ali zbog zdravstvenih problema nije mogao da predsjedava Odboru, pa je to u njegovo ime učinio Mile Dmičić, inače savjetnik predsjednika NSRS.

- Želja nam je da Odbor uspješno završi pripreme i da Izbor deset najboljih sportista naše republike protekne u kulturi razumijevanja i pozitivnog sportskog duha. "Glas Srpske" je glasilo koje baštini najsvjetlije tradicije informativnih medija. Jedan je od najstarijih listova regiona, dok je ovo jedna od najstarijih manifestacija u jugo-zajednici koja je ubaštinila sebe te podigla ljestvicu kada su u pitanju tradicija i ugled ovakvih manifestacija, koje promovišu najpozitivnije sportske vrijednosti. Ne zaboravimo da su u centru naši najbolji sportisti koji su oduvijek bili svjetski asovi, svjetski i evropski prvaci, a imena Karalića, Rađenovića, Arslanagića, Beneša, Josipovića i drugih, ovjenčana olimpijskim duhom i medaljama, pokazala su da na ovom dijelu teritorije velike međunarodne zajednice mogu da se iznjedre velika sportska imena - izjavio je Dmičić.

Manifestacija će biti održana 17. decembra u Banskom dvoru uz direktan prenos na Radio-televiziji Republike Srpske, a osim proglašenja deset najboljih sportista RS, biće dodijeljene i pojedinačne nagrade. Ove godine predsjednik žirija je proslavljeni srpski odbojkaš i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sidneju Vladimir Batez.

- Neka ova manifestacija bude i njima u čast, i svemu onome što je prošlo i što će slijediti u duhu afirmacije naše sportske mladosti i brige društva o njima i svima koji sport Republike Srpske utemeljuju kao stabilan dio zajednice svih onih koji u njoj žive. Manifestacija je nešto posebno, nešto fantastično i obavezuje Organizacioni odbor da podiže ljestvicu u sportskom životu. Manifestacija je iznjedrila i ovaplotila sebe i njene učesnike, ali toplo i sigurno krilo RS mora da bude otvorenije i izdašnije u materijalnom, društvenom i političkom kao i svakom drugom odnosu prema sportu i sportistima - naglasio je Dmičić.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović podsjetila je da će u okviru akcije "Glasa Srpske" i ministarstvo kojim ona upravlja nagraditi najperspektivnije sportiste Srpske.

- Ministarstvo ima izuzetnu saradnju sa "Glasom", podržava je i tako će biti u budućnosti. Stanje u sportu je takvo kakvo je i mora se mnogo učiniti da bi se sportistima olakšalo i pomoglo da postignu što bolje rezultate. Moramo se potruditi da imamo nove olimpijske pobjednike te da širimo bazu iz koje će se razviti talenti - izjavila je Davidovićeva.

Gosti

Direktor "Glasa Srpske" Boris Dmitrašinović rekao je da je sjednica Organizacionog odbora bila uspješna i da je organizacija manifestacije skoro sasvim završena.

- Svi članovi odbora prijatelji su "Glasa" i sporta Republike Srpske. I ove godine angažovali smo se da obezbijedimo prisustvo vrhunskih asova na izboru, stupili smo u kontakt sa mnogim velikim imenima srpskog sporta i jako nam je bitno da ti ljudi dođu i vide da je sport u Republici Srpskoj sigurno na zavidnom nivou - rekao je Dmitrašinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana