Izbor deset najboljih sportista RS: Prave rijednosti treba njegovati

Dušan Repija
Izbor deset najboljih sportista RS: Prave rijednosti treba njegovati

Banjaluka - Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske biće kao i prethodnih godina partner i oslonac "Glasa Srpske" u organizovanju 62. izbora deset najboljih sportista Republike Srpske.

Ministarka Jasmina Davidović ugostila je delegaciju najstarijeg dnevnog lista na ovim prostorima, na čelu sa direktorom Borisom Dmitrašinovićem, i potvrdila da je ova manifestacija od velike važnosti, kako za ministarstvo, tako i za sport cijele Srpske.

- Sama činjenica da se nešto održava po 62. put jasno govori o njegovom značaju. Nema sumnje da je Izbor deset najboljih sportista jedna od najznačajnijih manifestacija, a obaveza svih nas je da sačuvamo taj nivo i pokušamo je učiniti boljom - rekla je Davidovićeva.

Pripreme za završnu manifestaciju odavno su počele. Redakcija "Glasa Srpske" dostavila je svim savezima u Srpskoj molbu da do 21. novembra odluče koji je njihov član u godini na izmaku ostvario najbolje rezultate i koji će biti u konkurenciji za najboljeg sportistu.

- Prije svega, drago nam je što je ministarstvo još jednom prepoznalo važnost ovog događaja i što ćemo se zajedničkim snagama potruditi da još jedna priredba protekne u najboljem redu. Posla ima mnogo, ali već smo uhodana ekipa i ne sumnjam da će sve biti na nivou - rekao je Dmitrašinović.

Odmah po pristiglim prijavama sa imenima kandidata, biće održana prva sjednica stručnog žirija na kojoj će biti usvojene liste kandidata. Zatim će na idućoj sjednici biti skraćena lista na deset imena, a neposredno pred samu manifestaciju koja će biti održana 21. decembra u Banskom dvoru (20 časova), žiri će odlučiti o plasmanu deset najboljih i novom laureatu. Nagradu za 2015. godinu dobila je karatistkinja prnjavorskog Ipona Nataša Vidović. 

Stipendije

Sada već tradicionalno, predstavnik ministarstva će na samoj manifestaciji uručiti stipendije najtalentovanijim sportistima. Stipendije će dobiti deset perspektivnih takmičara, kao i dvoje sportista sa invaliditetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana