Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Velezar Šurbat, strijelac SK RVI Orao: Blistava sezona u Srpskoj

I. P.
Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Velezar Šurbat, strijelac SK RVI Orao: Blistava sezona u Srpskoj

Bijeljina - Prvi put među kandidatima za najboljeg sportistu RS u kategoriji i validnih lica našao se i član SK RVI Orao iz Bijeljine Velezar Šurbat.

Streljački savez invalida Republike Srpske ove godine za prestižnu nagradu predložio je Šurbata, koji je zabilježio zapažene rezultate. U posljednje četiri godine prvak je Srpske. Pored toga zapaženu ulogu imao je na takmičenjima u Paraćinu i Inđiji gdje je osvojio treće mjesto.

- Velika je stvar naći se među kandidatima za najboljeg sportistu. Takva priznanja daju još veću motivaciju za rad i napredovanje. Hvala Savezu što su baš mene predložili. Sezonom sam prezadovoljan. Našao sam se u top četiri u Srbiji a po četvrti put sam postao i prvak Srpske. Ako uzmemo u obzir da je Srbija velesila u streljaštvu i da imaju razvijen sport za invalide onda taj rezultat dobija još više na značaju - rekao je Šurbat.

Takmiči se po zemljama bivše Jugoslavije, dok su nastupi po Evropi još uvijek nezamislivi, a razlog je nedostatak finansija. Pored toga svega on je rekorder Srpske.

- Po serijskom programu učestvujem na takmičenjima koja se održavaju na prostorima bivše nam države. Da bi učestvovao na evropskim takmičenjima potrebna je nova puška košta 5.000 maraka, a finansije nisu baš najbolje iako imam neka obećanja da bi mogao da je dobijem. Kada bi i dobio tu pušku trebalo bi mi pola godine da se naviknem na nju jer pucam sa lijevog ramena - zaključio je Šurbat.

Uspjesi na domaćem terenu

Velezar Šurbat uspješan je na domaćoj sceni. Na takmičenjima u Gacku, Bijeljini kao i na Nevesinjskoj olimpijadi osvojio je prvo mjesto dok je u Bijeljini bio drugoplasirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana