Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Tanja Karišik, članica Smučarskog kluba Romanija iz Pala: Dama na skijama

Glas Srpske
Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Tanja Karišik, članica Smučarskog kluba Romanija iz Pala: Dama na skijama

Pale - Najbolja biatlonka Republike Srpske i BiH Tanja Karišik poslije ostvarenih sjajnih rezultata kandidat je Smučarskog saveza Srpske za 61. tradicionalni izbor najboljih sportista u organizaciji "Glasa Srpske".

Dvadesetčetvorogodišnja takmičarka uspjehe niže kako na domaćim skijalištima, tako i na međunarodnim takmičenjima. O Tanjinim uspjesima može se napisati knjiga, a ona je izdvojila samo neke od njih koji su najznačajniji i njoj najdraži. Višestruka je prvakinja Republike Srpske i BiH. Na svim bh. takmičenjima, kupovima, prvenstvima, memorijalnim trkama prvo mjesto rezervisano je za mladu damu na skijama. Kruna njene dosadašnje karijere su dva nastupa na Olimpijskim igrama. Prvo 2010. godine u kanadskom Vankuveru, a potom četiri godine kasnije u Sočiju u Rusiji.

- Moj život je na skijama. Naučila sam tako da živim i jednostavno uživam u svakom trenutku. Kada nešto volite, onda se trudite da to radite najbolje što možete, a kada je to tako, onda stižu i rezultati - rekla je Karišikova.

Takmičarka Smučarskog kluba Romanija svake godine potvrđuje norme za svjetske kupove i prvenstva. U svojoj bogatoj kolekciji posjeduje 214 medalja i niz drugih priznanja poput laskavih titula za najbolju sportistkinju opštine. Trenutno je na svjetskoj turneji. Otkrila nam je da je 18. decembra čeka trka Svjetskog kupa od koje očekuje mnogo, jer je prošle sezone na njoj ostvarila najbolji dosadašnji rezultat. Ponosna je zbog činjenice da su njeni rezultati primijećeni ne samo u rodnom gradu, već i u cijeloj Republici Srpskoj.

- Obradovala me informacija da sam u užem izboru najboljih sportista Srpske. Mislim da tradicija koju ova manifestacija ima najbolje govori o njenom značaju. Naravno, svaka nominacija je priznanje za samog sportistu, jer svi mi predstavljamo Srpsku na međunarodnoj sceni i srce je puno kada čujete da vam neko uzvrati - dodala je Karišikova.

Drugarica

Tanja Karišik rođena je u Sarajevu 23. jula 1991. godine. Biatlonom i skijaškim trčanjem bavi se od 2003. godine, kada je počela da trenira na nagovor drugarice i nije se pokajala. U početku nije ni znala kakav je sport, ali ga je na kraju zavoljela i uvijek postavlja sebi sve više ciljeve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana