Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Stefan Janković, rukometaš Borca m:tel: Sezonu završio sa trećom duplom krunom

Ivan Dragičević
Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Stefan Janković, rukometaš Borca m:tel: Sezonu završio sa trećom duplom krunom

Banjaluka - Član Rukometnog kluba Borac m:tel Stefan Janković prvi put se nalazi među kandidatima za najboljeg sportistu godine u akciji "Glasa Srpske".

Godinama je jedan od najboljih igrača velikana iz Gospodske ulice, a prošle sezone sjajnim igrama vodio je ekipu do duple krune u BiH koju su osvojili treću godinu zaredom. Osim što je sa Borcem osvojio Kup i prvenstvo, Janković je u januaru nastupio na Svjetskom prvenstvo u Kataru u dresu reprezentacije BiH koja je zauzela 20. mjesto. Poslije toga je pružao sjajne igre u svom klubu i bez dileme bio najvažnija karika u timu tadašnjeg trenera Igora Rađenovića. Naročito se to vidjelo u utakmicama za trofeje kada je Janković bio na najvišem nivou.

- Godina mi je izuzetno dobro počela samim tim što me selektor Dragan Marković stavio u tim koji je putovao u Katar na Svjetsko prvenstvo i to nije mala stvar za mladog igrača kao što sam ja. To mi je dalo jedan dodatni motiv da bolje treniram i nakon toga sam sve opravdao dobrim partijama u SEHA ligi i završnicama državnih takmičenja. Osvojili smo treću uzastopnu duplu krunu i tako obezbijedili novi nastup u regionalnoj ligi, ali i u kvalifikacijama za Ligu šampiona - kazao je Janković.

Pored uspjeha na domaćoj sceni Borac je imao šansu da uđe u grupnu fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, ali ipak nije uspio da premosti prepreku zvana Alpla Hard.

- Imali smo dobru priliku jer su se kvalifikacije igrale u Banjaluci, odnosno dvorani "Borik" koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, ali nažalost nismo uspjeli. Izgubili smo od Austrijanaca poslije produžetka, ali i da smo mi pobijedili ne bi bilo nezasluženo. Poslije smo imali šansu da se plasiramo u grupnu fazu EHF kupa, ali smo u trećem kolu poraženi od holandskog OCI Lajonsa i sada nam ostaje da se fokusiramo na nastup u SEHA ligi i naravno da pokušamo da odbranimo domaće titule - rekao je Janković.

Prvi put na listi

Nominaciju za Izbor sportiste shvatio je kao veliko priznanje za dobre igre i zalaganje.

- Stvarno mi je velika čast što sam nominovan i to mi predstavlja veliki motiv da još jače radim i treniram, ali ovo shvatam i kao veliki uspjeh koji ću da pamtim do kraja života. Nije mala stvar da se nađeš rame uz rame sa najboljim sportistima Republike Srpske i sigurno je da sam ponosan što se nalazim u odabranom društvu - dodao je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana