Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Siniša Petković, član Geofona iz Teslića: Sve podređeno Evropskom prvenstvu

Igor Pilipović
Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Siniša Petković, član Geofona iz Teslića: Sve podređeno Evropskom prvenstvu

Teslić - Kao kandidata za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske Streljački savez Republike Srpske predložio je člana Geofona Sinišu Petkovića.

Njegovi odlični rezultati ove godine nisu ostali nezapaženi pa se našao među odabranim kandidatima za laskavu titulu. Osvojio je prvo mjesto na prvenstvu Republike Srpske, a isti rezultat napravio je i u finalu Kupa BiH u gađanju malokalibarskim pištoljem. Vodeći je strijelac Premijer lige BiH, a bio je i drugoplasirani na prvenstvu BiH u istoj disciplini, dok je na istom takmičenju u gađanju vazdušnim pištoljem zauzeo peto mjesto. Bio je učesnik više međunarodnih takmičenja, a nastupio je i na Internacionalnom takmičenju u Kuvajtu gdje je zauzeo 34. mjesto.

- Sezona nije bila loša, ali uvijek može bolje. Veliki žal ostaje za takmičenjem u Kuvajtu, gdje sam sigurno mogao biti bolji, ali u tom trenutku nisam bio baš u najboljoj formi - rekao je Petković.

Marta iduće godine u mađarskom Đeru održava se Evropsko prvenstvo na kom će nastupiti i Petković.

- Spremam se za ovo takmičenje i nastup na EP u ovom trenutku mi je prioritet te se nadam što boljem rezultatu. Daću svoj maksimum i sigurno će se to isplatiti - kazao je Petković.

Finansijska nestašica i teški uslovi ne zaobilaze ni streljaštvo, ali upornošću i ljubavlju prema sportu uspijevaju se prevazići mnoge prepreke.

- Teško je postizati velike rezultate u ovakvoj situaciji. Dovoljno je reći da sam jedini strijelac iz Banjaluke i da jedan grad kao Banjaluka nema streljački klub, jer su svi ugašeni. Treniram u ličnoj streljani koju sam sam napravio. Kako sada stvari stoje teško da će se situacija popraviti u budućnosti, ali se ipak, nadam boljem - dodao je Petković.

Kandidatura

Drugu godinu zaredom Streljački savez Republike Srpske kao kandidata za najboljeg sportistu predložio je Petkovića.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što me je matični savez ponovo predložio. To što sam među kandidatima za najboljeg sportistu Republike Srpske je veliki uspjeh za mene ako se uzmu uslovi u kojima radim - izjavio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana