Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Saša Zimonjić, odbojkaš Mladosti iz Brčkog: Godina protkana uspjesima

Darko Pašagić
Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Saša Zimonjić, odbojkaš Mladosti iz Brčkog: Godina protkana uspjesima

Brčko - I ove godine kandidat Odbojkaškog saveza Republike Srpske za izbor deset najboljih sportista dolazi iz Brčkog, ali ovog puta nije riječ o odbojkašici, već o odbojkašu Saši Zimonjiću igraču OK Mladost.

Poslije desetak godina dominacije brčanskih "princeza" uspjesi Odbojkaškog kluba Mladost nisu ostali nezapaženi i izbor je pao na korektora šampiona BiH, te osvajača Kupa BiH i Republike Srpske.

- Mladost već dvije sezone dominira na bh. sceni, tako da nije slučajno što je došlo do promjene kandidata za izbor najboljeg sportiste Republike Srpske. Drago mi je što sam to upravo ja, a još više sam srećan što je prvi put jedan odbojkaš Mladosti predložen za ovo laskavo priznanje - istakao je Zimonjić, koji je rođen 2. februara 1984, a član Mladosti je postao 2013. godine.

Prošle godine Mladost je stigla do osmine finala Čelendž kupa, a ove godine eliminisana je već u drugom kolu od predstavnika Turske.

- Trebalo je da  nastupamo u CEV kupu, ali smo odustali od ovog takmičenja iz finansijskih razloga i naknadno smo uvršteni u žrijeb za Čelendž kup. Tu nismo imali sreće, jer smo naletjeli na jednog od najvećih favorita takmičenja, turski IBBSK iz Istanbula. Prvi meč odigrali smo pred našim navijačima i izgubili sa 1:3, a u revanšu su Turci slavili sa 3:0 - nastavio je Zimonjić, koji je u oba meča sa timom iz Istanbula bio najbolji pojedinac Mladosti.

I ove godine ambicije ekipe iz Brčkog su jasne, a to je da budu neprikosnoveni na domaćoj sceni.

- Već smo osvojili Kup Srpske, a želimo da se ponovo dočepamo duple krune na bh. sceni. U prvenstvu BiH za sada guramo po planu, Kup se igra kasnije, ali ne sumnjam da ćemo uspjeti da ponovo budemo najbolji na oba fronta - rekao je Zimonjić, čiji tim poslije osam kola šampionata BiH ima skor od osam pobjeda.

Naglasio je da bi volio da se nađe među deset najboljih sportista Republike Srpske.

- Cilj svakog je da bude najbolji u onom čime se bavi, ali biti među odabranima u cijeloj Republici sigurno ispunjava san svakog sportiste. Međutim, iako se ne nađem u probranom društvu neću puno tugovati, jer još ima vremena za dokazivanje - dodao je Zimonjić.

Planovi

Saša Zimonjić ima ugovor sa Odbojkaškim klubom Mladost do kraja ove sezone.

- Još je rano o tome govoriti, ali bih volio da se možda oprobam u nekoj od jačih evropskih liga. Ako se to ne desi, nastaviću da igram u Mladosti, sa kojom svake godine imamo cilj da postižemo sve bolje i bolje rezultate - naglasio je Zimonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana