Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Mitar Mrdić, džudista Leotara: Vladar na tatamijima

Ratomir Mijanović
Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Mitar Mrdić, džudista Leotara: Vladar na tatamijima

Trebinje - Priliku da čak osmi put u karijeri uđe među deset najboljih sportista Republike Srpske imaće takmičar Leotara iz Trebinja Mitar Mrdić koji je i ove godine kandidat Džudo saveza RS.

Mrdić je već dugi niz godina na samom vrhu BiH i RS seniorskog džudo sporta, a sredinom novembra proglašen je za najuspješnijeg seniora na osnovu postignutih rezultata u 2015. godini. To priznanje zaslužio je osvajanjem Evropskog kupa Sarajevo 2015. gdje su se takmičili džudisti iz 20 zemalja.

- Izuzetno kvalitetno i teško takmičenje. Pored protivnika, imao sam problem sa povredama. U dobroj sam formi zaista, imao sam ipak peh da povrijedim ruku. Ova povreda me je spriječila da nastupim na Gran priju u Samsunu u Turskoj, a taj nastup mi je bio neophodan u sticanju poena za nastup na Evropskim igrama u Bakuu u Azerbejdžanu - istakao je Mrdić.

Nakon toga Trebinjac je bio najbolji i na Balkanskom prvenstvu za seniore u Sofiji. Bila je za njega to deveta balkanska titula, kako u seniorskoj, tako i u omladinskim kategorijama. Na takmičenju je učestvovalo oko 200 takmičara iz osam balkanskih zemalja.

- Malo sam se pribojavao ovog takmičenja, jer sam se takmičio u novoj kategoriji do 81 kilogram. Protivnici su mi bili relativno nepoznati, pa sam oprezno ulazio u borbe. Kako su borbe odmicale bivao sam sve sigurniji i na moju veliku sreću savladao sva tri protivnika i osvojio zlato u težoj kategoriji. I u nastavku sezone ostaću u ovoj težinskoj kategoriji. Nastaviću da se borim u kategoriji do 81 kilogram. Skidanja kilaže za kategoriju ispod 73 znaju da budu veoma naporna. U džudou sam više od 15 godina i želio sam da se oprobam i u jačoj kategoriji. Ovo prvenstvo je bilo moj glavni cilj u ovoj sezoni i sve pripreme su bile posvećene ovom takmičenju - istakao je Mrdić.

Po navici, Mrdić je osvojio titule prvaka BiH i RS i s obzirom na svakodnevni uporan i marljiv rad vjerovatno će još dugo vladati tatamijima.

Jedan od najboljih ikada

Mitar Mrdić jedan je od najboljih sportista Republike Srpske kada su u pitanju plasmani među deset najboljih. On je do sada čak sedam puta bio među odabranima, a zanimljivo je da je do sada osvajao po jedno prvo, drugo, treće, četvrto, peto, sedmo i osmo mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana