Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Miro Vasić, sportski savez MeNeRaLi i član udruženja Sunce: Dvije medalje iz srca Holivuda

D.P.
Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Miro Vasić, sportski savez MeNeRaLi i član udruženja Sunce: Dvije medalje iz srca Holivuda

Derventa - Član Sportskog saveza mentalno nedovoljno razvijenih lica Miro Vasić pamtiće 2015. godinu po najvećem uspjehu u dosadašnjoj karijeri, jer je na Specijalnim olimpijskim igrama u Los Anđelesu osvojio srebrnu i bronzanu medalju.

Svestrani sportista iz Dervente bio je drugi u plivanju na 25 m slobodnim stilom, a bronzu je osvojio na duplo dužoj dionici.

- Presrećan sam rezultatima u Los Anđelesu. Nadao sam se bar jednoj medalji, ali sam se kući vratio sa dvije. Malo mi je nedostajalo da budem najbrži u disciplini 25 metara, ali prezadovoljan sam i srebrom, Medalje sam odmah okačio na zid svoje sobe i svaki put kada ih pogledam čini mi se da sijaju kao zlato - rekao je Vasić.

Ono što ga je posebno obradovalo je doček koji su njemu i koleginici Vedrani Nović, koja je osvojila srebro na 200 metara slobodno, priredili članovi udruženja "Sunce" u Derventi.

- Čuo sam se sa drugovima i kada smo bili u Americi, ali nisam ni sanjao da će nas tako lijepo dočekati kada smo se vratili. Svi su nam čestitali i radovali se našem uspjehu - rekao je Vasić.

Bavi se i stonim tenisom, odbojkom i atletikom, ali je plivanje ipak na prvom mjestu.

- To je moja najveća ljubav. Odrastao sam kraj rijeke i vrlo rano sam počeo da plivam. Sve slobodno vrijeme provodim kraj Ukrine - rekao je Vasić.

Pored medalja, iz Los Anđelesa nosi uspomene za cijeli život.

- Kada smo stigli nisam mogao da vjerujem da sam u tako velikom gradu koji sam imao priliku samo da gledam na televiziji. Slobodno vrijeme koristili smo za šetnju i mogu da kažem da sam za 15 dana upoznao veliki dio grada, a bili smo i u Holivudu. Boravak u SAD nikada neću zaboraviti - zaključio je Vasić, kojem su ovo bile treće Olimpijske igre.

Drugi put kandidat

Miro Vasić je drugi put na listi kandidata manifestacije "Glasa Srpske".

- Prvi put sam bio 2013. godine, kada sam dobio plaketu za izuzetne rezultate u sportu za invalide - rekao je Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana