Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Milan Babić, kik-bokser Tigra iz Gacka: Srebro sa prvenstva Balkana

Darko Pašagić
Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Milan Babić, kik-bokser Tigra iz Gacka: Srebro sa prvenstva Balkana

Gacko - Već drugu godinu zaredom Kik-boks savez Republike Srpske kao kandidata za Izbor deset najboljih sportista RS predlaže člana KBK Tigar iz Gacka Milana Babića, a najveći krivac za to su dobri rezultati ovog skromnog mladića u godini na izmaku.

- Ovim sportom bavim se već 11 godina, a ovo je jedna od najuspešnijih godina. Na prvenstvu BiH održanom u Foči u disciplini lou-kik, kategorija do 75 kilograma osvojio sam zlatnu medalju - rekao je Babić.

U godini na izmaku posebno su mu se urezala dva druga mjesta osvojena u Modriči i u Nišu.

- Na smotri u Modriči održan je turnir "Osam najboljih boraca regiona" i tu sam osvojio drugo mjesto poslije poraza u finalu, a takmičili smo se u disciplini "K-1", kategorija do 81 kilograma. Ipak, možda i najveći uspjeh je srebrno odličje sa prvenstva Balkana održanog u Nišu, gdje sam ponovo izgubio u finalu i to u K-1, do 75 kg - nastavio je Babić.

Ovi uspjesi dobijaju na značaju kada se zna da je Gačaninu ovo tek druga godina takmičenja u seniorskoj konkurenciji.

- Prošle godine u premijernoj seniorskoj sezoni bio sam bez premca na domaćoj sceni, a osvojio sam drugo mjesto na Svjetskom kupu. Ove godine sam dokazao da sam na nivou ranijih rezultata, a očekujem da u budućnosti još više napredujem - istakao je Babić.

Prošle godine bio je takođe nominovan, ali se nije našao među deset najboljih sportista.

- Iako nisam "upao" u probrano društvo, nisam bio nezadovoljan, jer se putem moje nominacije čulo za mene, ali i za Kik-boks klub Tigar. Drago mi je što sam ponovo među kandidatima, jer možda ovog puta budem bolje sreće. Ali i ako tako ne bude, biće mi ovo podsticaj za dalje - dodao je Babić.

Rudar

Milan Babić rođen je 7. avgusta 1995. godine i završio je srednju metalsku školu. Već više od dvije godine radi kao rudar u Zavisnom preduzeću Rudnik i Termoelektrana Gacko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana