Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Igor Ignjatović, kapiten KKI Vrbas: Najbolja sezona u karijeri

I. D.
Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Igor Ignjatović, kapiten KKI Vrbas: Najbolja sezona u karijeri

Banjaluka - Kapitenu Košarkaškog kluba invalida Vrbas Igoru Ignjatoviću prošla sezona bila je jedna od najboljih u karijeri.

Sa Vrbasom je postao šampion regionalne NLB lige i osvojio prvenstvo BiH dok se sa reprezentacijom BiH okitio zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu C divizije u Lisabonu.

- Prošla sezona mi je sigurno najbolja u karijeru uz onu iz 2007. godine. Osvojili smo još međunarodne turnire u Pardubicama i Trevizu, a takođe smo osvojili prestižni Pogačnikov memorijal u Ljubljani na kojem učestvuju najjače evropske ekipe. Aprila sljedeće godine Banjaluka će biti domaćin završnog turnira Lige šampiona i takmičenje će biti održano u dvoranama "Borik" i "Borisaav Stanković" koja će biti renovirana za ovu priliku. Učestvovaće krem košarke u kolicima, ekipe sa milionskim budžetima, ali se ne plašimo i cilj nam je da se plasiramo u finale - rekao je Ignjatović.

Pored svih nabrojanih uspjeha i osvojenih medalja Ignjatović je potpredsjednik Paraolimpijskog komiteta BiH dogodine će predvoditi delegaciju sportista u Rio de Žaneiru.

-  Za mjesto potpredsjednika dobio sam glasove svih članova i velika mi je čast što sam dobio punu podršku. Uradili smo veliki posao, ujedinili se i sada ćemo prvi put Kao zajedno nastupiti u Riju - kazao je Ignjatović.

I u novoj sezoni Vrbas predvođen svojim kapitenom bilježi sjajne rezultate i niže samo pobjede.

- Takmičenja se polako zahuktavaju, a mi smo i dalje bez poraza. Imamo maksimalan učinak u NLB ligi i prvenstvu BiH i svakako da nam je cilj odbrana naslova iz prošle sezone. U Regionalnoj ligi upisali smo pet pobjeda i imamo koš razliku plus 150 što je impresivno. Mnogo toga branimo ove sezone, sami smo sebi podigli ljestvicu veoma visoko, ali mislim da imamo kvalitet da ponovimo ove istorijske rezultate. Pokušaćemo da kao domaćini u veoma teškoj konkurenciji osvojimo Ligu šampiona - kazao je Ignjatović.

Veliko priznanje

Iako mu nagrada i priznanja ne nedostaje, Ignjatović je veoma srećan što se nalazi na listi.

- Sigurno da mi je velika čast što sam u konkurenciji za plaketu i osjećam veliko zadovoljstvo. Polaskan sam i iako naš sport nije u prvom planu, drago mi je da postoji neko ko prati naše uspjehe i to mi mnogo znači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana