Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Goran Dojčinović, vozač AKK Profesional iz Banjaluke: Sija Dijamantska kaciga

Glas Srpske
Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Goran Dojčinović, vozač AKK Profesional iz Banjaluke: Sija Dijamantska kaciga

Banjaluka - Automobilista Goran Dojčinović po 11. put predložen je za akciju "Glasa Srpske" Izbor deset najboljih sportista RS.

Član AKK Profesional iz Banjaluke samo jednom je uspio da prođe među deset najboljih i to je bilo prije 11 godina kada je osvojio deseto mjesto.

- Nadam se prolasku među deset najboljih i to bi bila velika nagrada za sav moj trud u ovim teškim vremenima - izjavio je Dojčinović.

Vozeći u klasi E1-1400 ove godine trijumfovao je na sedam od osam trka na kojima je nastupio. Osvajanjem tri zlatne kacige zaredom kao najbolji vozač dobio je veliko priznanje u vidu Dijamantske kacige što još nikome u Republici Srpskoj i BiH nije pošlo za rukom. Godinama je jedan od najboljih vozača u Srpskoj gdje ima 17 titula, dok je na takmičenjima u BiH 14 puta bio najbolji.

- Vozio sam kružne i brdske trke i svaka pobjeda bila mi je draga na svoj način, ali će mi u posebnom sjećanju ostati brdska trka u Slatini pokraj Banjaluke na kojoj sam osvojio drugo mjesto u generalnom plasmanu iza Suada Hote koji vozi najjaču klasu i kome svojim autom ne mogu parirati po snazi i kubikaži. Uslovi na stazi jednostavno su se poklopili pa sam odvezao odličnu trku - izjavio je Dojčinović.

Iako je godinama neprikosnoven još uvijek ne planira da odustane.

- Pripremam se za 2016. godinu u kojoj me čeka odbrana titula. Sada je sve podređeno tome i već imam određene planove šta i kako da radim. Voziti je lako, a najteži posao je obezbijediti novac od sponzora. Vremena su teška za sve sportove, pogotovo za automobilizam za koji su potrebna velika ulaganja. Ipak, vjerujem da još uvijek ima veliki broj zaljubljenika u ovaj sport koji žele da pomognu - istakao je Dojčinović.

Ne smatraju sportom

Prema Dojčinovićevim riječima ima pojedinaca koji auto-moto trke ne smatraju sportom i da mu je žao što nema kružne trke u Banjaluci koja je nekad bila poznata u SFR Jugoslaviji.

- Banjaluka je godinama bila poznata po stazi u Zalužanima koja je, uz hrvatski Grobnik, jedno od rijetkih mjesta u bivšoj državi koje je imalo odlične uslove za trke. Ima pojedinaca koji trke ne smatraju za sport i posvećeni su drugim stvarima tako da za nas nema dovoljno para - kazao je Dojčinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana