Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Draško Vujković, Vaterpolo kluba Banjaluka: Predvodnik novog talasa vaterpolista

I. D.
Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Draško Vujković, Vaterpolo kluba Banjaluka: Predvodnik novog talasa vaterpolista

Banjaluka - Član Vaterpolo kluba Banjaluka Draško Vujković nalazi se među kandidatima za Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

Vujković je tako prvi vaterpolista poslije više od dvadeset godina koji se našao među predloženima, a jedan je od najboljih igrača kluba koji se u istorijskoj sezoni takmiči u Prvoj B ligi Srbije.

- Prezadovoljan sam nominacijom, jer mi je ukazana velika čast da se nađem rame uz rame sa najboljim sportistima iz Republike Srpske. Stvarno sam presrećan i veoma mi je drago što je jedan vaterpolista ponovo u izboru. Ovo je istorijska sezona za banjalučki vaterpolo i naš klub, jer smo poslije 27 godina odigrali zvaničnu utakmicu u našem gradu. Osvojili smo prvi bod protiv Valisa 93 iz Valjeva i nadamo se da ćemo u toku sezone uspjeti da iznenadimo još nekog favorita - rekao je Vujković.

Poslije teškog perioda za klub koji nije imao adekvatne utakmice i gotovo bio bez takmičenja, ove sezone Banjaluka se pridružila Prvoj B ligi Srbije.

- Prošla godina bila je teška, jer nismo imali dovoljno utakmica pa nismo uspjeli da obranimo titulu Kupa BiH, jer smo poraženi od Neuma u finalu. Sada se takmičimo u ligi gdje se igra na mnogo višem nivou od onog na koji smo navikli pa nam treba još vremena da se naviknemo i prilagodimo na sve to. Prvenstveni cilj je da dobro treniramo i da iz utakmica sa mnogo jačim ekipama od sebe pokušamo da izvučemo maksimum, da učimo od njih i tako napredujemo. Nemamo nikakav rezultatski pritisak, ali trudićemo se da svakome budemo težak rival i da iz nekog drugog plana pokušamo ugroziti favorite - kazao je Vujković.

Svi planovi mladog igrača u vezi su sa Banjalukom pa se nada da će u budućnosti uspjeti podići vaterpolo na viši nivo.

- Predstoji nam razvojni put u ovom takmičenju i moramo biti strpljivi i ići stepenik po stepenik. Biće teško, ali ništa ne može da se uradi preko noći. Pokušaćemo kroz nekoliko godina da pređemo u viši rang, ali da bismo došli do toga moramo još mnogo da učimo i radimo - zaključio je Vujković.

Prvi bod

Svoj prvi bod Vaterpolo klub Banjaluka osvojio je protiv Valisa 93 (11:11), a vrlo lako su mogli stići do pobjede, mada su svi u timu bili prezadovoljni po završetku utakmice.

- Bila je odlična utakmica, tribine bazena su bile ispunjene i igrali smo u sjajnoj atmosferi. Vodili smo čitavim tokom susreta, imali i četiri gola prednosti, ali smo u posljednjoj četvrtini izgubili snagu. To je bio istorijski bod i svakako da smo srećni uprkos tome što smo ispustili pobjedu - rekao je Vujković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana