Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Đorđe Paštar, kuglaš Revite iz Banjaluke: Čunjevi padaju kao od šale

I. P.
Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Đorđe Paštar, kuglaš Revite iz Banjaluke: Čunjevi padaju kao od šale

Banjaluka - Član Kuglaškog kluba Revita Đorđe Paštar našao se među kandidatima za najboljeg sportistu godine Republike Srpske.

Godinama je najbolji kuglaš Srpske i BiH, a prethodnu sezonu bio je član Kozare iz Gradiške i predvodio je ekipu do vicešampionske titule u Kupu RS i šampionske u Kupu i prvenstvu BiH.

- Rezultati u prošloj sezoni nisu bili baš po svim mojim očekivanjima, ali nezadovoljstva ne bi trebalo da bude, jer će ona ostati upamćena po tome što sam 17. put postao pojedinačni prvak RS, 13. put zaredom, što je prava rijetkost u bilo kom sportu - rekao je Paštar.

Reprezentaciju BiH kao kapiten predvodio je na ekipnom Svjetskom prvenstvu u njemačkom u Špajherzdorfu, a bio je i učesnik na pojedinačnom svjetskom kupu u njemačkom gradu Hiršau, gdje je zauzeo 15. mjesto.

- Učešće na ekipnom Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj nije bilo baš kako treba iako sam i tada bio najbolji pojedinac naše reprezentacije. Na pojedinačnom takmičenju ostvario sam sasvim pristojan rezultat koji mi je donio bodove za Svjetsku rang-listu - izjavio je Paštar.

Trenutno je 37. igrač na najnovijoj svjetskoj rang-listi, što je za četiri mjesta lošiji plasman nego prošle godine. Razlog pada na listi je taj što nije bilo izlaska na evropsku scenu.

- Nažalost, početkom oktobra moj klub i ja smo oštećeni, jer sa ekipom koju trenutno imamo smo mogli nešto više da uradimo. Zbog problema u krovnom savezu KS BiH nismo učestvovali na NBC kupu u Austriji pa sam ostao bez nekih bodova za rang-listu - istakao je Paštar.

Trenutno ekipa Revite zauzima prvo mjesto na tabeli Premijer lige BiH sa šest bodova prednosti u odnosu na prve pratioce, a Paštar je najbolji igrač ekipe i prvenstva, jer jedini prosječno ruši više od 600 čunjeva.

- U ovoj takmičarskoj godini plan je ostvariti bolje rezultate nego u prošloj, a tako sam i započeo sezonu. Ciljevi su najviši i povratak u Banjaluku omogućiće mi da postižem bolje rezultate, jer je mnogo lakše kada trenirate u gradu u kojem živite i radite, nego kada morate na utakmice i treninge putovati više od 50 kilometara - zaključio je Paštar.

Čast biti među najboljima

Među deset najboljih sportista RS se našao tri puta, a 2004. godine je proglašen za najboljeg.

- Sama kandidatura je velika stvar za svakog sportistu i velika čast. Bio sam proglašavan i za najboljeg sportistu RS, ali uvijek je čast naći se među najboljima - rekao je Paštar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana