Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Branislav Marković, tekvondoista iz Dervente: Najbolji u BiH i regionu

Glas Srpske
Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Branislav Marković, tekvondoista iz Dervente: Najbolji u BiH i regionu

Derventa - Tekvondoista Branislav Marković prvi put ima priliku da se nađe među deset najboljih sportista Republike Srpske, jer je nominovan od Tekvondo asocijacije RS kao najbolji takmičar u godini na izmaku.

Mladi takmičar iz Dervente iza sebe ima vrlo zapažene rezultate, osvojivši prva mjesta na prvenstvima Srpske i BiH, Kupu Srpske, kao i na turnirima u Mariboru i Slavonskom Brodu, te drugo mjesto u Bijeljini.

- Stvarno mogu da budem zadovoljan onim što sam ostvario. Ovo je moja najbolja sezona u karijeri. Prva mjesta u RS i BiH su potvrda da sam u svojoj kategoriji najbolji na ovim prostorima, a osvojeni međunarodni turniri pokazuju da sam među najboljim u regionu. Naravno, uvijek može bolje i trudiću se da već iduća godina bude uspješnija - rekao je Marković.

Tekvondo trenira od 2006. godine i nosilac je crnog pojasa drugi dan. Prioritet u idućem periodu biće nastup na Evropskom i Svjetskom prvenstvu.

- Evropsko prvenstvo iduće godine mi je veliki cilj. Još uvijek nije poznat domaćin turnira, ali se nadamo da će biti neka zemlja u okruženju zbog smanjenja troškova putovanja. Mnogo bi lakše bilo spremati se i trenirati kada ne bi razmišljali o takvim stvarima, ali to je izgleda naša realnost. Uvijek je do posljednjeg dana neizvjesno da li ćemo imati novca da putujemo na takmičenja, ali nam ne preostaje ništa drugo nego da se spremamo i nadamo se da će sve biti u redu - rekao je Marković.

Dobri rezultati na prvenstvima Evrope i svijeta, kao i na međunarodnim turnirima, garantuju i dovoljan broj bodova za nastup na Olimpijskim igrama.

- Još sam mlad i nadam se da ću biti ozbiljan kandidat za nastup na Igrama 2020. godine u Tokiju. Svjestan sam da je za tako nešto potrebno mnogo odricanja, ali sam spreman da i pored zaposlenja treniram naporno. Zlatna olimpijka iz Londona Milica Mandić je dokaz da snovi mogu da postanu java - rekao je Marković.

Najbolji u Derventi

Talentovani takmičar prošle godine proglašen je za najboljeg sportistu Dervente.

- To je veliko priznanje za moj rad. Takođe, sama činjenica da sam dio akcije "Glasa Srpske" mi mnogo znači i predstavlja podstrek za još naporniji rad i trud - rekao je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana