Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Anđela Delić, košarkašica Plej-ofa: Stigla do vicešampionske titule

I. P.
Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Anđela Delić, košarkašica Plej-ofa: Stigla do vicešampionske titule

Sarajevo - Košarkaški savez Republike Srpske za akciju "Glasa Srpske" ove godine predložio je članicu sarajevskog Plej-ofa Anđelu Delić.

Prema njenim riječima, magičnu igru pod obručima zavoljela je još od malih nogu i ona joj je postala velika ljubav.

- Moja starija sestra bavila se košarkom i mnogo je uticala na odluku da se u rodnoj Vlasenici moja sestra bliznakinja Nikolina i ja počnemo baviti košarkom. Nakon četiri godine karijeru sam nastavila u Mladom Krajišniku iz Banjaluke da bih se posljednje dvije godine našla u Sarajevu - izjavila je Delićeva.

Prvi put Anđela se našla među odabranim sportistima za prestižnu nagradu.

- Košarka je moj život. Kada sam čula da me je predložio Košarkaški savez, bila sam iznenađena. Velika je stvar za mene da sam se našla među kandidatima za najboljeg sportistu, jer to daje motivaciju za dalji rad - rekla je Delićeva.

Prošle sezone sa ekipom Plej-ofa učestvovala je u regionalnoj ligi, a njena ekipa je u prvenstvu BiH osvojila drugo mjesto pošto je bolja od njih bila ekipa Čelika.

- Prethodna sezona bila je prva u sadašnjoj ekipi. Kroz sezonu tim i ja smo sticali prijeko potrebno iskustvo koje bi nam ove sezone trebalo da donese mnogo toga dobrog. Imala sam zavidnu minutažu u regionalnom takmičenju, što je uticalo da moja igra napreduje - kazala je Delićeva.

Ove sezone Plej-of je upisao četiri pobjede na isto toliko mečeva u domaćem šampionatu, dok u regionalnom takmičenju imaju tri pobjede i četiri poraza.

- Ove godine napadamo oba trofeja u domaćem takmičenju, dok nam je cilj u regionalnoj ligi da prođemo u drugi krug takmičenja - zaključila je Delićeva, koja je 2013. godine proglašena za najbolju košarkašicu Republike Srpske.

Košarka

Protekle dvije godine upravo su košarkaši postali laureati Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske. Prošle godine laskavo priznanje pripalo je Nemanji Gordiću iz Igokee, dok je godinu ranije isto priznanje pripalo Filipu Adamoviću, takođe članu ekipe iz Aleksandrovca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana