Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Aleksa Crnčević, biciklista Samita: Dominirao na stazama u BiH

I. P.
Izbor deset najboljih sportista RS, kandidati: Aleksa Crnčević, biciklista Samita: Dominirao na stazama u BiH

Banjaluka - U trci za prestižnu nagradu najboljeg sportiste Republike Srpske koja se dodjeljuje po 61. put u organizaciji "Glasa Srpske" našao se biciklista Samita Aleksa Crnčević.

Mladi sportista iz Banjaluke napravio je zavidne rezultate u prethodnoj godini. Postao je seniorski prvak BiH u drumskom i brdskom biciklizmu kao i u biciklističkom maratonu. Na prvenstvu BiH u brdskom hronometru osvojio je drugo mjesto.

- Prošlom sezonom moram biti zadovoljan. U sezonu sam ušao sa novim trenerom Slovencem Miranom Kavašem, i naporan rad se osjetio na rezultatima. Imali smo odlične rezultate, ali nažalost reprezentacija BiH nije skupila dovoljno bodova za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru iduće godine - rekao je Crnčević.

Učestvovao je na međunarodnim takmičenjima gdje se izdvajaju peto i šesto mjesto na trkama svjetskog kupa. Bio je učesnik ljetnih evropskih igara koje su se ove godine održale u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu. Na igrama je osvojio 35. mjesto u disciplini brdski biciklizam.

-  San svakog sportiste je da ode na takmičenje takvog ranga i na tom nivou. Jednom ili nijednom u životu se pruži takva prilika. To je jedno novo iskustvo za mene koje će mi mnogo u daljoj karijeri značiti. BiH je imala tri predstavnika u biciklizmu na ovim igrama, a ja sam jedini bio u ovoj disciplini - izjavio je Crnčević.

Iduća takmičarska sezona bi mogla da bude još više uspješna za mladog biciklistu zbog pomoći koja je stigla od sponzora, a i činjenice da je prethodna godina donijela preko potrebno iskustvo.

- Saradnju sa trenerom iz Slovenije nastavljam, a uz pomoć sponzora dobijam novi bicikl koje bi mi trebalo da pomogne da ostvarujem bolje rezultate - zaključio je Crnčević.

Što više takmičenja izvan BiH

Aleksa Crnčević trenutno se nalazi na 258. mjestu svjetske seniorske liste UCI u brdskom biciklizmu od 1.437 rangiranih takmičara.

- Nadam se još boljem rangiranju na listi. Plan je da odvezem što više međunarodnih trka, i da učestvujem na više trka van granica BiH - kazao je Crnčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana