Glas 62. put bira najbolje

Milan Zubović
Glas 62. put bira najbolje

Banjaluka - Tradicionalna manifestacija "Glasa Srpske" Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske ove godine doživjeće svoje 62. izdanje, a završno veče biće održano 21. decembra u Banskom dvoru.

Najznačajniju, najpoznatiju i jednu od najstarijih sportskih manifestacija na Balkanu direktno će prenositi Radio televizija Republike Srpske od 20.10 časova, a organizator "Glas Srpske" već je preduzeo niz predradnji s ciljem da cijeli događaj bude što bolje organizovan. Sportska redakcija poslala je dopise svim strukovnim savezima u Srpskoj u kojem je naznačeno da do 21. novembra pošalju ime jednog kandidata za kojeg smatraju da je svojim rezultatima isključivo u seniorskoj konkurenciji tokom 2016. godine zaslužio da se nađe među najboljima.

- S ponosom ističemo da nas krajem godine očekuje 62. izbor deset najboljih sportista. Prestižna manifestacija utemeljena daleke 1955. iz godine u godinu postavljala je standarde u organizaciji te postala jedna od najprestižnijih sportskih događaja na Balkanu. Već smo počeli sa organizacijom i uskoro će biti formiran Organizacioni odbor kao i stručni žiri - izjavio je direktor "Glasa Srpske" Boris Dmitrašinović.

Na završnoj večeri manifestacije biće proglašeno deset najboljih sportista dok će ujedno biti dodijeljeno još nekoliko priznanja i to: povelja za izuzetan sportski poduhvat godine, plakete za izuzetan doprinos u afirmaciji i unapređenju sporta, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, plakete za ambasadore sporta Republike Srpske, plaketa za izuzetne rezultate u sportu za invalide, plaketa za doprinos, razvoj i unapređenje specijalnih i paralelnih veza Republike Srbije i Republike Srpske u oblasti sporta, te "Zlatno pero - Limun Papić" najboljem sportskom novinaru.

Najbolji

Za najboljeg sportistu 2015. godine proglašena je karatistkinja prnjavorskog Ipona Nataša Vidović, drugi je bio plivač Mihajlo Čeprkalo, a treći atletičar Dušan Babić. Od četvrtog do desetog mjesta plasirali su se skijašica Tanja Karišik, kajakaš Darko Savić, džudista Mitar Mrdić, rukometaš Stefan Janković, automobilista Goran Dojčinović, na devetom mjestu je bio odbojkaš Saša Zimonjić, a prvih deset je zatvorio fudbaler Siniša Radoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana