18. Nikica Atlagić - biciklizam: Vladar brda i drumova

Glas Srpske
18. Nikica Atlagić - biciklizam: Vladar brda i drumova

BANjALUKA - Godina na izmaku bila je najbolja u karijeri Nikice Atlagića, koji je osvojio sve što se osvojiti moglo.,

 Biciklista banjalučkog BSK-a dominirao je u drumskim i brdskim trkama kao i trci na hronometar te je shodno tome postao najbolji biciklista u Republici Srpskoj i BiH.

- S obzirom na ostvarene rezultate, postigao sam ono što sam htio. Osvojio sam šampionat BiH u brdskoj i drumskoj konkurenciji dok sam najbolji bio u i tri na hronometar. Sve ovo je ostvareno u konkurenciji elita gdje se takmiče samo oni najbolji i gdje ima biciklista mnogo iskusnijih od mene. Takođe, velika stvar za mene je i prvo mjesto u generalnom plasmanu bez obzira na kategoriju. Isto tako sam bio najbolji i u Republici Srpskoj, gdje sam u plasmanu vodio od samog početka - rekao je Atlagić.

Prema sopstvenom priznanju, nije očekivao da će upravo njega Savez nominovati da brani čast biciklista u tradicionalnoj manifestaciji našeg lista.

- Sve ovo čini me veoma ponosnim. To je kruna mojih dobrih rezultata ove godine i šlag na torti. Nisam očekivao da ću biti nominovan, ali je fin osjećaj kada neko primijeti i vrednuje tvoje uspjehe - izjavio je Atlagić.

Biciklistička sezona odavno je završena i sada se kreće sa kondicionim pripremam za nova iskušenja koja ga očekuje iduće godine. Nikica nije želio da iznosi očekivanja od predstojećih takmičenja.

- Teško je u ovom trenutku govoriti o trkama koje će se voziti sljedeće godine. Najbitnije je da budem zdrav jer u prošle dvije-tri sezone nisam ostvario zapaženije rezultate upravo zbog povreda. Ako budem zdrav, rezultati neće izostati i možda odbranim sve trofeje koje sam osvojio ove godine - istakao je Atlagić.

Najdraža pobjeda

Tokom sezone ostvaren je veliki broj pobjeda na svim takmičenjima širom Republike Srpske i BiH, ali se jedna posebno ističe.

- Sigurno je da mi je pobjeda i titula u trci na hronometar najdraža ove sezone pošto u posljednje dvije-tri godine nisam imao uspjeha. Tada se vozi bez ikakvih kalkulacija i sa 100 odsto svojih mogućnosti. To je borba protiv štoperice bez ičije pomoći, što mi je posebno drago - kazao je Atlagić.

 

Glasanje

Glasati za Nikicu možete tako što u SMS poruci napišete GS18 i pošaljete poruku na broj 065 1370.

Cijena poruke  1,65 KM sa PDV-om

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana