17. Daniela Balić - stolni tenis: Zlatni reket zlatokose djevojke

N. Đ.
17. Daniela Balić - stolni tenis: Zlatni reket zlatokose djevojke

PRIJEDOR - Mjesto među 19 kandidata za tradicionalnu 57. akciju "Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske", koju organizuje naš list, više nego zasluženo našla je Daniela Balić.

Na prijedlog Stonoteniskog saveza Republike Srpske zlatokosa djevojka iz grada na Sani, kao zlatni reket ženske ekipe Stonoteniskog kluba Prijedor, konkurisaće sa ostalim sportskim junacima za laskavo i vrijedno priznanje "Glasa Srpske".

- Pomalo sam bila iznenađena kada sam vidjela da sam među kandidatima koji su ušli u uži izbor, jer iskreno rečeno, smatram da sam ranijih godina imala bolje rezultate i tada sam potajno priželjkivala da se nađem na listi. Sada sam svjesna da će biti teško da me žiri svrsta među deset najboljih. Hvala svima što su me predložili, jer mi ovo predstavlja nagradu za dosadašnji rad - naglasila je Daniela Balić.

Ove godine bila je seniorska šampionka Republike Srpske u pojedinačnoj konkurenciji, a zlatnu medalju osvojila je i u dublu sa klupskom drugaricom Miljanom Antonić, sa kojom je na prvenstvu BiH za parove uzela bronzu. U ekipnoj konkurenciji ova Prijedorčanka, koja će 6. januara napuniti 26 godina, trijumfovala u Kupu Republike Srpske, dok je ovom uzornom sportskom kolektivu u Kupu BiH pripalo drugo, a u prvenstvu Premijer lige BiH treće mjesto.

- Žao mi je što zbog teške situacije u kojoj se klub nalazi nije bilo finansijskih sredstava za više međunarodnih nastupa, ali na ovim prostorima, uslovno rečeno mali sportovi nisu na cijeni. Aleksandar Karakašević se vrati u Srbiju kao prvak Evrope i to gotovo prođe nezapaženo, a mnogim drugim sportistima se priređuju dočeci. A malo se zna da i u domaćim takmičenjima uvijek mora da se dokazuje, da je i seniorski "TOP 8", gdje sam se plasirala, ali nije još održan završni turnir jači nego samo državno prvenstvo, da je kroz kvalifikacije teško stići i u 32 najbolja igrača - dodala je Daniela Balić.

Diploma 

Daniela Balić je diplomirala finansije i bankarstvo na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci i potvrdila da sport i nauka mogu zajedno, uz mnogo odricanja, pa je i na tom polju dostojna priznanja

Glasanje

Glasati za Daneelu možete tako što u SMS poruci napišete GS17 i pošaljete poruku na broj 065 1370.

Cijena poruke 1,65 KM sa PDV-om

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana