16. Velibor Vidić - boks: Ni London nije daleko

Darko Pašagić
16. Velibor Vidić - boks: Ni London nije daleko

BANjALUKA - Bokserski savez Republike Srpske kao svog kandidata za Izbor deset najboljih sportista predložio je člana banjalučke Slavije Velibora Vidića, koji nastupa u kategoriji do 75 kilograma..

Vidić je rođen je 7. jula 1985. godine u Slavonskom Brodu, a u redove Banjalučana prešao je u avgustu ove godine, kada je poslije nekoliko sezona napustio redove bijeljinskog Radnika.

U godini na izmaku sa Bokserskim klubom Radnik postao je ekipni šampion BiH, a pojedinačni je prvak Republike Srpske i BiH. Na tradicionalnom turniru "Hakija Turajlić" osvojio je srebrnu medalju, a bio je učesnik smotri u Hrvatskoj, Njemačkoj, Slovačkoj, Makedoniji i Srbiji. Učesnik je Evropskog prvenstva u turskoj Ankari i Svjetskog šampionata u Bakuu (Azerbejdžan).

- Kada sve saberem i oduzmem, ovo je godina u kojoj sam mogao da ostvarim i bolje rezultate, a najveći krivac za to što nisam je mali broj kvalitetnih mečeva - naglasio je Vidić.

Očekuje da u idućoj godini dostigne vrhunac svoje karijere.

- Kao i svim sportistima, i meni je san da nastupim na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu. Da bih ostvario cilj, potrebno je da na posljednjem Predolimpijskom turniru, koji će biti održan u martu 2012. godine u Carigradu, osvojim jedno od prva tri mjesta. Vjerujem da ću uz kvalitetne pripreme u tome i uspjeti. Na klupskom planu želja mi je da sa Slavijom postanem prvak BiH - istakao je Vidić.

Presrećan je što se u Izboru najboljih sportista Republike Srpske za 2011. godinu našao u odabranom društvu.

- Svi mi koji smo se našli među kandidatima treba da budemo ponosni što su nas naši strukovni savezi predložili za akciju "Glasa Srpske" koja traje već 57 godina. A, to što sam se našao među deset najboljih me čini još srećnijim, ali ujedno pred mene postavlja veliku obavezu da u 2012. godini ostvarim cilj, a on se zove London - dodao je Vidić.

Titula

Vidić vjeruje da će sa novim klubom ove sezone osvojiti titulu ekipnog prvaka BiH.

- Već poslije dva kola odmakli smo deset bodova mom doskorašnjem klubu Radniku i ukoliko se ne desi neko čudo, sigurno ćemo se radovati novoj tituli - naglasio je Vidić. 

Glasanje

Glasati za Velibora možete tako što u SMS poruci napišete GS17 i pošaljete poruku na broj 065 1370.

Cijena poruke 1,65 KM sa PDV-om

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana