15. Gorana Cvijetić - atletika: Rekord za rekordom

Darko Pašagić
15. Gorana Cvijetić - atletika: Rekord za rekordom

BANjALUKA - Još jedna uspješna sezona je iza Sokočanke Gorane Cvijetić, koja je već nekoliko godina jedna od najboljih atletičarki Republike Srpske i BiH..

Rezultatima koje je ove godine postigla na više značajnih takmičenja zaslužila je da od Atletskog saveza Republike Srpske bude predložena za izbor najboljih sportista.

- Lijep je osjećaj kad znate da vaš rad neko prati i cijeni. To je za mene motiv da radim još bolje. Zadovoljna sam postignutim u 2011. godini, mada sam mogla i više. Naime, na početku sezone razboljela sam se, pa sam 17 dana provela u bolnici, a više od mjesec bila sam odvojena od atletske staze i treninga. Uprkos tome, postavila sam dva rekorda Republike Srpske - istakla je Gorana Cvijetić.

Njeno najznačajnije takmičenje u 2011. bilo je Evropsko prvenstvo u dvorani, održano početkom marta u Parizu, gdje je i istrčala svoj prvi ovogodišnji rekord - na 60 metara sa preponama (8,68). Uspjeh vrijedan pažnje postigla je na prvenstvu Balkana u bugarskom gradu Slivenu, gdje je osvojila bronzanu medalju na 100 metara sa preponama rezultatom 13,91, što je rekord Srpske i drugi najbolji rezultat svih vremena u BiH. Bila je druga u trci na 100 metara sa preponama na Evropskom ekipnom prvenstvu, treća liga, u Rejkjaviku. Gorana Cvijetić izdvaja i učešće sa ekipom svog kluba u Kupu evropskih šampiona, grupa B. Na beogradskoj "Marakani" ženska ekipa Glasinca osvojila je peto mjesto i obezbijedila da se i ovogodišnji prvak BiH Borac iduće godine takmiči u ovoj grupi. Ona se već uveliko priprema za iduću sezonu, trenirajući u novoj sokolačkoj sportskoj dvorani.

- Želim da budem potpuno spremna za dvoranska takmičenja, koja počinju već u januaru, a u aprilu i maju su i prva takmičenja na otvorenom. Uvijek mi je cilj da popravim svoje rezultate, pa to želim i u idućoj sezoni, a od takmičenja koja me očekuju izdvajam prvenstvo Balkana i svjetsko prvenstvo u dvorani te prvenstvo Evrope na otvorenom - naglasila je Gorana Cvijetić.

Gotovo svakodnevni treninzi i putovanja na takmičenja tokom uspješne atletske karijere nisu omeli ovu vrsnu sportistkinju da besprijekorno izvršava đačke i studentske obaveze. Nedavno je diplomirala na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjaluci, gdje je studirala ekologiju i zaštitu životne sredine.

- Tokom studija u Banjaluci trenirala sam sa atletičarima Borca i imala na raspolaganju njihovu teretanu i opremu, kao da sam bila njihov član. Ovo je prilika da zahvalim svima u Borcu, a posebno treneru Nebojši Matijeviću - dodala je Gorana Cvijetić.

MOSI

Gorana Cvijetić bila je najuspješnija takmičarka 48. međuopštinskih omladinskih sportskih igara, održanih u julu u Sokocu. Osvojila je pet medalja: dvije zlatne na 200 i 400 metara, dvije srebrne - na 100 metara i u štafeti 4 h 400 metara i bronzanu u skoku udalj.

- Bilo je to jedno od boljih takmičenja održanih u Sokocu, jer su iz Srbije i Crne Gore došli veoma kvalitetni takmičari. Utoliko mi je draže što sam, pred sokolačkim ljubiteljima atletike, postigla ove rezultate - istakla je Gorana Cvijetić.

Glasanje

Glasati za Goranu možete tako što u SMS poruci napišete GS15 i pošaljete poruku na broj 065 1370.

Cijena poruke 1,65 KM sa PDV-om

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana