14. Saša Sekulić - kik boks: Svjetski prvak iz Karlsruea

D. P.
14. Saša Sekulić - kik boks: Svjetski prvak iz Karlsruea

BANjALUKA - Od strane Kik-boks saveza Republike Srpske za tradicionalnu akciju našeg lista predložen je član Kluba borilačkih vještina Jedinstvo iz Brčkog Saša Sekulić..

Ovaj mladić rođen je 12. februara 1995. godine u austrijskom Sent Johanu, a već sa šest godina sa porodicom je preselio u Brčko, gdje je odmah počeo da trenira u Jedinstvu.

Godina na izmaku ostaće u sjajnom sjećanju Saše Sekulića, pogotovo kraj septembra, kada je na Svjetskom prvenstvo osvojio zlatno odličje.

- Šampionat planete održan je od 23. do 29. septembra u njemačkom Karlsrueu, a ja sam nastupio u disciplini "K-1" kod juniora, kategorija do 71 kilograma. Voljom žrijeba bio sam slobodan u četvrtftinalu da bi u polufinalu pobijedio predstavnika Ukrajine. U finalnom okršaju čekao me domaći borac. Bio sam svjestan da moram meč odraditi na vrhunskom nivou ukoliko želim da se okitim titulom. Iako nošen gromoglasnom podrškom gledalaca, Nijemac nije uspio da mi parira i tako sam osvojio titulu šampiona svijeta - istakao je Saša Sekulić.

Ove godine imao je još veliki broj zapaženih rezultata.

- Osvojio sam prvo mjesto na "Ilidža openu" u februaru kao junior, a u ovoj starosnoj kategoriji bio sam prvak Republike Srpske i BiH i bio sam treći na "Sarajevo openu". U seniorskoj konkurenciji osvajao sam prvo mjesto na "Brod openu" u Hrvatskoj, na turniru "U susretu proljeću" u Brčkom i na "Savskom cvijetu". Imao sam 19 borbi ove godine u kojima sam zabilježio 17 pobjeda i samo dva poraza - nastavio je Sekulić.

Kik-bokseri su imali dosta uspjeha u akcijama "Glasa Srpske".

- Ova manifestacija je za naš sport postala prepoznatljiva po neprevaziđenom Draženku Niniću, koji je svima nama koji se bavimo kik-boksom pravi uzor. Svjestan sam da će biti teško dostići legendarnog Dražu, ali učiniću sve što bude u mojoj moći da krenem njegovim stopama. Što se tiče manifestacije "Glasa Srpske", sigurno je da je san svakog sportiste da se nađe u odabranom društvu. Ukoliko ovog puta ne uspijem, siguran sam da moje vrijeme tek dolazi i da ću u idućim godinama biti na listi najboljih sportista Republike Srpske - dodao je Sekulić.

Nagrada

Kao što je poznato, Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske svake godine bira najperspektivnije sportiste, a među nagrađenima za 2010. godinu bio je i Saša Sekulić.

Glasanje

Glasati za Sinišu možete tako što u SMS poruci napišete GS14 i pošaljete poruku na broj 065 1370.

Cijena poruke 1,65 KM sa PDV-om

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana