13. Siniša Vujaković - vazduhoplovstvo

D. R.
13. Siniša Vujaković - vazduhoplovstvo

Neustrašivi skakač iz Potkozarja.

BANjALUKA -

Vazduhoplovni savez Republike Srpske predložio je Sinišu Vujakovića, člana padobranskog kluba Prijedor za kandidata Izbora najboljih sportista Republike Srpske, koji 57. put organizuje "Glas Srpske".

Vujaković je ove godine imao vrlo zapažene rezultate od kojih se izdvajaju drugo mjesto na Svjetskom kupu u pojedinačnoj konkurenciji, prvo mjesto na klupskom takmičenju u Prijedoru, prvo mjesto na Prvenstvu BiH, kao i trećeplasirani na Petrovdanskom padobranskom kupu u Prijedoru.

- Vrlo sam počastvovan što se prvi put nalazim u društvu najboljih sportista Republike Srpske. Prošla godina je bila jedna od najuspješnijih u mojoj karijeri, što nije promaklo ljudima u Savezu. Uspjeli smo da prevladamo sve nedaće, organizujemo dva vrlo jaka takmičenja, imali većinu najboljih padobranaca iz regiona i na najbolji način predstavili Republiku Srpsku - rekao je Vujaković.

Kao i svaki sportista, i Vujaković ima planove za idući period i ciljeve koje želi da ostvari.

- Imam mnogo ciljeva koje želim da ostvarim, a u najmanju ruku želim da ponovim rezultate iz ove godine. Velika želja mi je da osvojimo Petrovdanski kup u Prijedoru i da nastupim na Svjetskom prvenstvu sa reprezentacijom BiH - rekao je Vujaković.

Padobranstvo je sport koji je pomalo u zapećku na našim prostorima, najviše zbog nedostatka finansijskih sredstava.

- U najkraćem, mi smo vrsta koja izumire. Za bavljenje ovim sportom potrebna je jako skupa logistika, aerodrom, avioni, gorivo, padobrani i puno para za održavanje aktivnosti, trenaža, takmičenja, obuka novih sportista i slično. Bila bi šteta da se ugasi ovako atraktivan sport u kojem imamo tradiciju i vrhunski nastavnički i trenerski kadar i rezultate - zaključio je Vujaković.

Više od 2.500 skokova

Ovim prelijepim adrenalinskim sportom Siniša se bavi punih 35 godina i iza sebe ima više od 2.500 skokova.

- Padobranstvo je kao droga. Kada skočite prvi put, osjetite adrenalin i uzbuđenje, odmah počnete da brojite trenutke do drugog skoka. Čak i neki koji su se plašili ovog sporta, a ipak uspjeli da prevladaju strah i skoče, postali su pravi fanatici. Teško je opisati taj osjećaj dok slobodno padate, rekao bih i da je nemoguće. Jednostavno, morate da probate tako nešto i sigurno ćete zavoljeti - rekao je Vujaković.

Glasanje

Glasati za Sinišu možete tako što u SMS poruci napišete GS13 i pošaljete poruku na broj 065 1370.


Cijena poruke 1,65 KM sa PDV-om

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana