12. Aleksandra Vidović - odbojka: Princeza ostvarila san

Vedrana Gajić
12. Aleksandra Vidović - odbojka: Princeza ostvarila san

.BANjALUKA - Odbojkaški savez Republike Srpske ranijih godina kao kandidata za najboljeg sportistu Republike Srpske je predlagao neprikosnovenu Dijanu Vasić iz ŽOK Jedinstvo, a sada je došao na redu na još jednu brčansku "princezu" Aleksandru Vidović.

- Veliki san mi je bio da se nađem među kandidatima za najboljeg sportistu Republike Srpske. Iako sam se u potpunosti posvetila ovom sportu, nisam se nadala da ću biti proglašena za najbolju odbojkašicu Srpske, ali ni da će me matični savez predložiti za akciju "Glasa Srpske". Svaki sportista očekuje da postigne maksimum u svojoj karijeri, a ova nominacija će mi biti motiv za još bolji rad u daljoj karijeri, da vrijedno radim i još bolje treniram - rekla je Aleksandra Vidović.

Sezona za ovu mladu odbojkašicu je protekla dobro, ali ostaje malo žal što su "princeze" ispale iz Kupa CEV.

- Prvi dio sezone je prošao veoma dobro, ali nažalost ispale smo iz Kupa CEV, od izuzetno jake ekipe SVS Post Švehata. Dalje takmičenje nastavljamo u Čelendž kupu gdje su protivnici takvog kvaliteta gdje se realno može očekivati da postignemo bolji rezultat. Smatram da sam ovaj dio sezone odigrala na nivou, a takođe ću se potruditi da u drugom dijelu sezone budem bolja i efikasnija. Želim istaći da imam veliku podršku svojih saigračica, stručnog štaba sa Goranom Hadžićem na čelu, uprave kluba, svih ljubitelja sporta ovog grada i naravno moje porodice bez kojih ne bi bila ovdje gdje jesam. Što se tiče budućih planova, cilj je da ostvarimo značajne rezultate u evropskim takmičenjima i da dalje budemo neprikosnovene u BiH. Moji planovi su vezani za sve uspjehe kluba i mislim da sa ovim klubom mogu ostvariti sve što poželim u sportskoj karijeri - istakla je Aleksandra Vidović.

Sa "princezama" je učestvovala u osvajanju dva Kupa Republike Srpske, dva puta uzastopno u osvajanju titule šampiona BiH i pobjednika Kupa BiH. Značajan doprinos dala je uspjesima Jedinstva koji je najbolji klub u Republici Srpskoj i BiH. Nastupala je za juniorsku i seniorsku reprezentaciju BiH. Učestvovala je na Mediteranskim igrama 2009. godine i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sa seniorkama i u Balkanskim takmičenjima sa juniorkama. U 2011. godini sa "princezama" osvojila je Kup Republike Srpske i BiH, šampionsku titulu u Premijer ligi. Ove sezone trenutno su prve u Premijer ligi BiH.

Biografija

Aleksandra Vidović rođena je 29. oktobra 1991. godine, a član je Odbojkaškog kluba Jedinstvo iz Brčkog.

Odbojkom se počela baviti u osnovnoj školi sa deset godina, a prve odbojkaške korake postigla je u ŽOK Modriča kao pionirka i kadetkinja. U 2009. godini postala je član Jedinstva za koji i dan-danas nastupa.

Glasanje

Glasati za Aleksandru možete tako što u SMS poruci napišete GS12 i pošaljete poruku na broj 065 1370.
 

Cijena poruke 1,65 KM sa PDV-om

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana