11. Miodrag Bajić - sjedeća odbojka: Jubilej ukrašen nominacijom

M. Z.
11. Miodrag Bajić - sjedeća odbojka: Jubilej ukrašen nominacijom

BANjALUKA - Ove godine kao prijedlog Saveza sjedeće odbojke invalida Republike Srpske prvi put predložen je Miodrag Bajić..

Sjedećom odbojkom se bavi već deset godina i neizostavni je član Odbojkaškog klub invalida Banjaluka kao i reprezentacija Republike Srpske i Srbije. Sa Banjalukom je osvojio sve šampionske titule u Srpskoj, dok je stalni učesnik Evrolige u kojoj Banjalučani ostvaruju zapažene rezultate.

- Prijedlog mog matičnog saveza u godini kada sam napunio deset godina aktivnog igranja došao je kao kruna na moje ostvarene rezultate. Počastvovan sam samom nominacijom jer to vidim kao nagradu svojih drugova i rukovodstva saveza za sve partije do sada koje sam pružao u dresu kluba i reprezentacije - izjavio je Bajić.

Ove godine sa svojom ekipom i reprezentacijom učestvovao je na nekoliko značajnih takmičenja, odakle su se nažalost vratili bez medalje. Razloge za to Bajić i saigrači vide u lošoj finansijskoj situaciji kao i slaboj zainteresovanosti nadležnih institucija.

- I pored velike volje koju smo imali nismo uspjeli da osvojimo medalje na Evropskom klupskom prvenstvu u poljskom Elblagu kao i Evropskom prvenstvu u Roterdamu. Bili smo veoma blizu da dođemo do odličja na oba takmičenja, ali u presudnim utakmicama nismo bili na očekivanom nivou jer smo na šampionate odlazili bez adekvatnih priprema. Imamo slabu, a mogu reći i nikakvu podršku institucija za naš sport i to nam najteže pada jer na dostojan način reprezentujemo naš grad i državu i nismo zalužili takav tretman. Realno na oba takmičenja trebalo je da budemo u polufinalu, ali nismo uspjeli. Na prvenstvu u Roterdamu nijanse su odlučile da se plasiramo među četiri najbolje ekipe ali su nijanse presudile i na kraju smo završili kao sedmi, dok smo u Poljskoj završili kao šesti. Nadam se da će sljedeće godine biti bolje - istakao je Bajić.

Reprezentacija Srbije

Pored osvajanja prvenstva i Kupa Republike Srpske OKI Banjaluka je učestvovala na Evropskom klupskom prvenstvu koje je održano u Elblagu. Na takmičenju u Poljskoj završili su na šestoj poziciji u generalnom plasmanu. Većina članova Banjaluke nastupa za reprezentaciju Srbije i u dresu "orolova" osvojili su sedmo mjesto na takmičenju u Roterdamu. Ove godine Bajić je sa reprezentacijom osvojio i prvo mjesto na međunarodnom turniru "Doboj open 2011" u sklopu priprema za odlazak na EP.

Glasanje

Glasati za Miodeaga možete tako što u SMS poruci napišete GS11 i pošaljete poruku na broj 065 1370.

Cijena poruke 1,65 KM sa PDV-om
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana