09. Boris Miljević - automobilizam: Majstor brzine

Vedran Gajić
09. Boris Miljević - automobilizam: Majstor brzine

BANjALUKA - Automobilista SAK "Prodivera" Boris Miljević našao se na listi kandidata za najboljeg sportistu Republike Srpske u ovoj godini..

- Na listi za izbor najboljeg sportiste Republike Srpske, našao sam se na osnovu kandidature od strane Sportskog Auto-moto i Karting saveza RS, što za mene nije neko iznenađenje, s obzirom na to da sam već dugi niz godina jedini automobilista iz Republike Srpske i BiH koji pored domaćih, osvaja i titule na međunarodnim takmičenjima - rekao je Miljević.

Ove sezona banjalučki vozač je osvojio dosta trofeja i bila mu je jedna od najuspješnijih. 

- Sezona 2011. je jedna od najuspješnijih sezona u mojoj karijeri. Osvojio sam četvrtu titulu šampiona centralnoevropske zone, prestižnog takmičenja 12 zemalja Evrope, koje se odvija pod pokroviteljstvom Svjetske automobilističke federacije. Iako mi je već četvrta, posebno mi je draga s obzirom na to da se ove godine slavi 20 godina ovog takmičenja u Evropi i da će ovogodišnje proglašenje pobjednika biti održano u Sarajevu
uz prisustvo predsjednika Svjetske automobilističke federacije Žana Toda. Trijumfovao sam i u prvom regionalnom FIA "MAKE ROADS SAFE" kupu, te sam takođe po drugi put zaredom postao i šampion BiH na brdskim stazama u generalnom plasmanu - istakao je Miljević.

Sa osam godina bavljenja automobilizmom Miljević je osvojio dosta trofeja.

- Sa ove tri titule u sezoni 2011. osvojio sam do sada ukupno sedam međunarodnih i četiri nacionalne titule prvaka. U karijeri sam vozio ukupno 88 trka na kojima sam osvojio 58 podijuma, 30 puta sam bio na prvom mjestu, te sam još uvijek vlasnik dva rekorda staze. U proteklih osam godina proglašavan sam Sportskom nadom BiH, vozačem godine u BiH, dobijao posebna priznanja za doprinos razvoju i popularizaciji sporta BiH, te posebna priznanja za postignute rezultate na međunarodnoj sceni od Sportskog saveza BiH, Auto-moto saveza RS i BIHAMK-a.
Izgleda, da do sada, jedino nisam ostvario dovoljno dobre rezultate da bih dobio i neko priznanje u Republici Srpskoj - zaključio je Miljević.

Budućnost

Boris Miljević smatra da će od spremnosti sponzora zavisiti karijera.

- Moja buduća karijera će zavisiti od spremnosti sponzora da me podrže i sposobnosti moga menadžera da mi obezbijedi mjesto za sljedeću sezonu u svjetskom šampionatu "formule 2". Ako uspijemo u realizaciji planiranog cilja, sve ostalo će, kao i uvijek, biti na meni - rekao je Miljević.

Glasanje

Glasati za Borisa možete tako što u SMS poruci napišete GS9 i pošaljete poruku na broj 065 1370.


Cijena poruke 1,65 KM sa PDV-om

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana