08. Mitar Mrdić - džudo:Studentski prvak Evrope

Č. M.
08. Mitar Mrdić - džudo:Studentski prvak Evrope

TREBINjE - Džudista Leotara i standardni reprezentativac BiH Mitar Mrdić i ove godine biće u najužoj konkurenciji za jedno od mjesta u vrhu Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske u organizaciji našeg lista.

Iza njega je najuspješnija godina u njegovoj više nego sjajnoj karijeri, a kruna je bilo osvajanje titule studentskog prvaka Evrope u Sarajevu.

- Ta titula zaista jeste kruna moje dosadašnje karijere. Međutim, nadam se da to neće dugo ostati, jer je moj cilj plasman na Olimpijske igre u Londonu. Takođe, ove godine osvojio sam titulu šampiona Balkana u Beočinu, gdje sam savladao svog starog rivala iz Srbije Filipa Križana. Medalja dobija na značaju ako se zna da sam se borio povrijeđen i pogoršao povredu koja me odvojila od treninga. Pored toga, okitio sam se šampionskim titulama u Republici Srpskoj i BiH - rekao je Mrdić.

Ovu godinu je posvetio sakupljanju bodova za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, pa je učestvovao na brojnim turnirima Svjetskog kupa u Parizu, Hamburgu, Salvadoru, Venecueli, Majamiju i Dubaiju.

- Trenutno se nalazim na 70. mjestu svjetske liste, a da bih otišao u London, treba da budem među prvih 20 takmičara. Povreda koja me odvojila tri mjeseca od tatamija znatno mi je umanjila šanse da ostvarim plasman, ali ne odustajem dok god postoji šansa za to. Najveći uspjeh sam ostvario u Venecueli, gdje sam osvojio peto mjesto, a na ostalim turnirima sam gubio isključivo od boraca koji su među deset najboljih na svjetskoj listi - nastavio je Mrdić.

Kao najteži poraz ove sezone ističe onaj na Evropskom prvenstvu u Carigradu.

- Vodio sam protiv Žoaoa Pinje iz Portugalije 29 sekundi prije kraja borbe, a on je iskoristio mali trenutak nepažnje i pobijedio me. Kasnije je osvojio titulu prvaka Evrope. Da sam prošao Pinju, siguran sam da bih osvojio neku od medalja - istakao je Mrdić, koji se do sada našao šest puta u odabranom društvu, a 2007. godine proglašen je za najboljeg sportistu Republike Srpske.

Magistar

Mitar Mrdić je jedan od sportista koji se nisu u potpunosti posvetili sportu. Zaposlen je u opštini Trebinje kao samostalni stručni referent za sport i kulturu. Mrdić je stekao magistarsku titulu na fakultetu za fizičku kulturu, gdje je upisao i doktorske studije. Otac je dvoje djece.

 

Glasanje

Glasati za Mitra možete tako što u SMS poruci napišete GS8 i pošaljete poruku na broj 065 1370.

Cijena poruke 1,65 KM sa PDV-om

 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana