07. Dragana Knežević - rukomet: Djevojka sa topom u rukama

D. R
07. Dragana Knežević - rukomet: Djevojka sa topom u rukama

BANjALUKA - Rukometašica Borca Dragana Knežević izabrana je u ime Rukometnog saveza Republike Srpske za kandidata za 57. izbor deset najboljih sportista Republike Srpske u organizaciji "Glasa Srpske"..

Odličnim partijama, zalaganjem i odnosom prema igri, ali i rezultatima u protekloj godini, u kojoj je sa Borcem osvojila petu uzastopnu titulu, Dragana je apsolutno zaslužila ovo priznanje.

- Iako ovo nije prvi put da sam kandidat za najboljeg sportistu Republike Srpske, moram istaći da je to svaki put čast i zadovoljstvo, ali ujedno i zaduženje. Ljudi su primijetili moje igre, kao i uspjeh kluba, koji je neprikosnoven u prvenstvu BiH. I pored svih problema sa kojima se susrećemo u klubu, ostali smo kompaktni i kao u inat još jednom pokazali da smo najbolji - rekla je Dragana Knežević.

Lijevi bek Borca, pored mnogih titula u prvenstvu i Kupu, te brojnih individualnih priznanja, i dalje ima mnogo žara i motivacije za ostvarivanje ciljeva.

- Rukometu sam posvetila cijeli život, od 11. godine družim se sa loptom i nikada mi nije dosadila. To je jednostavno ljubav koja ne prolazi, iako je bilo nekoliko teških trenutaka. Poslije svakog problema, neuspjeha ili krize izlazim jača i sa višim ciljem koji sama sebi postavljam - rekla je 26-godišnja Banjalučanka.

Poslije dugo vremena Borac ne zauzima prvo mjesto u Premijer ligi, ali Dragana ističe da se još nisu predale i da je uvjerena da će osvojiti novu titulu.

- Imale smo mnogo finansijskih problema na početku sezone, što se odrazilo i na rezultate. Trenutno smo druge na tabeli, sa šest bodova manje od "Mire", ali sam uvjerena da ćemo u drugoj polusezoni uspjeti da nadoknadimo minus. Imamo bolji raspored i veliku želju da osvojimo šestu uzastopnu titulu, ali i da vratimo trofej Kupa u naše vitrine, poslije nesrećnog poraza u polufinalu prošle godine - zaključila je Dragana Knežević, godinama jedna od najboljih rukometašica i strijelaca Premijer lige.

Reprezentacija

Dragana Knežević je nosila dres reprezentacije BiH, ali zbog nekih razloga van terena odlučila je da se više ne odaziva pozivu selektora.

- Sve mi to oko reprezentacije djeluje previše neozbiljno i neorganizovano. Za razliku od muške selekcije, koja se redovno okuplja, ide na pripreme i učestvuje u kvalifikacijama, kod nas je situacija mnogo lošija. Okupljale smo se samo pred neki turnir, bez ikakvih priprema, organizacije i ciljeva, tako da sam odlučila da stavim tačku na reprezentativnu karijeru, bar dok se stvari ne promijene nabolje - rekla je Dragana Knežević.

Glasanje

Glasati za Ivanu možete tako što u SMS poruci napišete GS7 i pošaljete poruku na broj 065 1370.

Cijena poruke 1,65 KM sa PDV-om

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana