06. Mladen Ploskić - karate: Svjetski šampion iz Libereca

Slobodan Puhalo
06. Mladen Ploskić - karate: Svjetski šampion iz Libereca

DOBOJ - Svjetski šampion u apsolutnoj kategoriji iz češkog grada Libereca, član Karate kluba Sloga Hemofarm iz Doboja Mladen Ploskić jedan je od kandidata za najboljeg sportistu Republike Srpske u ovoj godini..

- Prijatno sam iznenađen što me je matični savez predložio i uvrstio u listu onih koji će biti u konkurenciji za najuspješnijeg sportistu. To je za mene veliko priznanje i bez obzira na konačan ishod izbora, novi podsticaj za rad i takmičenja. Premda imam 27 godina ne namjeravam da prestanem da se bavim ovim sportom i još sam spreman za nove izazove i, što da ne, šampionske titule - istakao je  Ploskić.

Bilo bi to lakše izvodljivo da ovaj uspješni mladi čovjek nije opterećen brojnim obavezama: treninzima i takmičenjem, uvođenjem najmlađih u tajne ovog sporta, ali i na radnom mjestu. Završio je fakultet za ekonomiju i menadžment uz sport, koji mu je u školovanju mnogo pomogao.

- Poznato je da karate zahtijeva smirenost i psihološku stabilnost. To sam naučio baveći se ovim sportom i koristio u učenju. Sada se ne školujem, ali radim i treniram mlade u klupskoj sekciji u Osječanima. Obaveza je mnogo, ali kada postoji volja onda se na sve stigne i uvijek se nađe vremena - naglasio je Ploskić.

Zato nije ni čudo da se ove godine ispeo na pobjedničko postolje na skupu najboljih karatista na planeti.

- Na prethodna dva u Italiji 2007. i SAD 2009. godine, bio sam vicešampion, a ovoga puta konačno sam u svom trećem finalu osvojio zlatnu medalju i tako postigao svoj najveći uspjeh u karijeri. Uz to, nastupajući za reprezentaciju Republike Srpske zauzeli smo treće mjesto i zaradili bronzu. Poslije toga bio sam pobjednik na šampionatu i Kupu Republike Srpske - naglasio je Ploskić.

Da će doseći takve domete, nije ni sanjao kada je 1995. godine počeo da se bavi ovim sportom.

- Zahvaljujući podršci roditelja, odlazio sam u Doboj na treninge i u vrijeme dok su padale granate. Vremenom sam još više zavolio ovaj sport i sve marljivije trenirao. U tome su mi pomagali moji treneri, u prvom redu, Milorad Popović, Boško Sušić i Dado Milanović - dodao je Ploskić.

Doboj

Mladen Ploskić je tri puta zaredom bio najbolji sportista dobojske opštine.

- Sva ta priznanja za mene su predstavljala pravi podstrek da u sljedećoj godini budem još bolji. Tako će biti i ovoga puta bez obzira na plasman - naglasio je Ploskić. 

Glasanje

Glasati za Mladena možete tako što u SMS poruci napišete GS6 i pošaljete poruku na broj 065 1370.

Cijena poruke 1,65 KM sa PDV-om

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana