04. Milica Deura - košarka: Malena velikog srca

Milan Zubović
04. Milica Deura - košarka: Malena velikog srca

BANjALUKA - Već treću godinu zaredom od strane Košarkaškog saveza Republike Srpske za Izbor deset najboljih sportista našeg lista predložena je članica Mladog Krajišnika Milica Deura..

Godinama je bila nebrušeni dijamant banjalučke košarke da bi svojim igrama u dresu "malenih" postala jedna od najboljih košarkašica koje su igrale u ovom banjalučkom timu i već sada može da stane rame uz rame veličinama poput Snježane Bilić, Slađane Golić, Mensure Hadžić i drugih.

- Jednom biti predložen od strane matičnog saveza stvar je prestiža, dok su tri uzastopne nominacije znak da neko cijeni tvoj rad i sve ono što pokazuješ na terenu, gdje se sve vidi i ništa ne može sakriti. I ove godine to je velika čast i obaveza jer su mene izabrali među mnoštvom košarkaša i košarkašica koji takođe imaju vrijedne rezultate iza sebe. Naravno da je ovaj prijedlog Saveza podsticaj za dalji rad i usavršavanje kao što je to bio slučaj i prošlih godina - izjavila je Deura.

Ove godine Mladi Krajišnik uspio je da ostvari ono što je godinama priželjkivao i da se okiti titulom šampiona BiH. Upravo je Milica bila jedna od ključnih igračica u osvajanju titule koja je svojim fenomenalnim partijama na terenu predvodila "malene" do trofeja i postala je "tražena roba" i na njenu adresu počele su stizati izdašne ponude bogatijih evropskih klubova. Ipak, ona je odlučila da i ovu sezonu provede u matičnom klubu.

- Prošla sezona bila je veoma naporna i pomalo čudna za sve nas. Veliki uspjeh napravili smo osvajanjem šampionata BiH i uspjeli smo da vratimo titulu u Banjaluku poslije deset godina izbivanja. Smatram da smo pružili dobre igre i da smo zasluženo došli do šampionskog pehara iako smo imali i malo sreće na kraju. Ali, kako se kaže, "sreća uvijek prati hrabre", pa je tako i nas pogledala i vratilo se sve ono što smo godinama prije toga gubili - dodala je Deura.

Studiranje

Osim na košarkaškom terenu, Milica ima uspjeha i u akademskim vodama te je uzoran student Pravnog fakulteta u Banjaluci.

- Teško je uskladiti sve obaveze kada se bavite košarkom i uz to još studirate. Zasad mi ide dobro na oba polja pa sam veoma zadovoljna i jednim i drugim. Ostala mi je još jedna godina pravnog fakulteta i vjerujem se da ću uskoro diplomirati - istakla je Milica.

Glasanje

Glasati za Milicu možete tako što u SMS poruci napišete GS4 i pošaljete poruku na broj 065 1370.

Cijena poruke 1,65 KM sa PDV-om

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana