02. Srđan Grahovac - fudbal: Tek stasava, a sakuplja trofeje

Slavko Basara
02. Srđan Grahovac - fudbal: Tek stasava, a sakuplja trofeje

.BANjALUKA - Najveći grad Republike Srpske je uvijek imao kvalitetne fudbalere koji su ponikli u Školi fudbala Borca, a jedan od njih je i Srđan Grahovac.

Mladi vezista aktuelnog šampiona Premijer lige BiH i mladi reprezentativac u posljednje dvije godine osvojio je dva trofeja, Kup i prvenstvo BiH, pa su Banjalučani prvi put u 85 godina dugoj istoriji drugi put zaredom izašli na međunarodnu scenu.

Grahovac je standardni član prvog tima Borca još od 2009. godine, kada ga je "u vatru" ubacio trener Velimir Stojnić. Od tada njegova linija ide samo uzlaznom putanjom, izrastao je u nezamjenljiv šraf u veznom redu "crveno-plavih". Odlične igre nisu promakle ni stranim klubovima, koji se interesuju za Grahovca jer mu na ljeto ističe ugovor.

Dobre partije ovog igrača primijetio je i Fudbalski savez Republike Srpske, koji je predložio Grahovca za svog kandidata za 57. izbor deset najboljih sportista Republike Srpske u organizaciji "Glasa Srpske".

- Izuzetno sam srećan i radostan zbog činjenice što sam na popisu kandidata za listu deset najboljih sportista Republike Srpske za 2011. godinu. Bio sam i u konkurenciji za najperspektivnijeg sportistu u Izboru "Nezavisnih novina" i te dvije nominacije su mi, u stvari, dodatni motiv u budućnosti, u nastavku karijere - rekao je Srđan Grahovac.

Borac je ljetos prvi put u 85 godina dugoj istoriji igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona poslije prve titule osvojene superiorno u Premijer ligi BiH. Grahovac je bio jedan od najboljih igrača "crveno-plavih". Borac je u julu igrao utakmice u Evropi protiv najjačeg mogućeg rivala u toj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona, Makabija iz Haife. U "svetoj zemlji" je bilo 5:1 za domaćina, a u revanšu u Banjaluci 3:2 za Borac. I pored "tijesnog" rezultata, Banjalučani su imali šansu da naprave čudo, ali što nedostatak sreće, što loše suđenje, zaustavili su ih u tome.

- I sada kad premotam film mogu da kažem da smo mogli eliminisati Izraelce. Jednostavno, nije se dalo. Iza nas je jedno veliko iskustvo koje nam može samo poslužiti u sljedećim sezonama, nadamo se u Evropi - jasan je Grahovac.

Ta pobjeda od 3:2 protiv Makabija je prvi trijumf Borca u Evropi poslije 23 godine i susreta protiv tada sovjetskog Metalista iz Harkova, koji je danas ukrajinski klub (2:0).

Lična karta

Srđan Grahovac je rođen 19. septembra 1991. godine u Banjaluci. Od kada je postao prvotimac banjalučkog premijerligaša, zna samo za uspjehe i osvajanje trofeja.

U debitantskoj sezoni osvojio je Kup BiH, kojim je Borac poslije 18 godina pauze opet ugledao svjetla međunarodne fudbalske pozornice i igrao protiv Lozane u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U prošloj sezoni je Borac bio šampion, a uzeo je i trofej u Kupu Republike Srpske.

Glasanje

Glasati za Srđana možete tako što u SMS poruci napišete GS2 i pošaljete poruku na broj 065 1370.

Cijena poruke 1,65 KM sa PDV-om

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana