01. Žarko Lazić - streličarstvo: Rekorder Srpske

Vedrana Gajić
01. Žarko Lazić - streličarstvo: Rekorder Srpske

BANjALUKA - I ove godine kao i prethodnih Streljački savez je predložio Žarka Lazića, člana Geofona iz Teslića, za kandidata za najboljeg sportistu Republike Srpske.

- Rezultati ove sezone sve govore i zasluženo sam predložen od strane saveza za najboljeg sportistu Srpske po peti put. Drago mi je što sam se našao u odabranom društvu, pogotovo što sam ove sezone radio u teškim uslovima. Dovoljno je samo reći da sam imao samo pet treninga pred Evropsko prvenstvu u Beogradu, gdje je malo nedostajalo da ostvarim normu za Olimpijske igre, ali nažalost nisam uspio - rekao je Lazić.

Tokom ove sezone iako opterećen završnim ispitima na fakultetu, ipak je pronašao vremena i za sport, gdje je postigao niz izvanrednih rezultata.

- Na Evropskom prvenstvu u Beogradu u gađanju malokalibarskom i vazdušnom puškom zauzeo sam 34, odnosno 35. mjesto. Prva mjesta sam osvajao na međunarodnom takmičenju "Sarajevo open 2011", na međunarodnom turniru "Zimski kup Osijeka", na prvenstvu Republike Srpske u gađanju vazdušnom puškom, dok sam na prvenstvu BiH takođe vazdušnom puškom bio drugi. Osvojio sam sedmo mjesto na međunarodnom turniru "Grand pri Novog Sada", dok sam na međunarodnom takmičenju vazdušnim oružjem "Trzin 2011" zauzeo 16. poziciju. U ovoj godini postavio sam dva rekorda Republike Srpske u gađanju malokalibarskom puškom, a inače držim šest, dva juniorska i četiri seniorska. U BiH držim dva rekorda u juniorskoj konkurenciji, a i drugi sam strijelac Premijer lige. Zbog teške situacije propustio sam tri takmičenja, ali sve u svemu, mogu da budem zadovoljan proteklom godinom - rekao je Lazić.

On je najzaslužniji za odličan plasman svoga kluba Geofona koji već godinama važi za jednu od najuspješnijih streljačkih ekipa u BiH, a i nosilac je sportskog zvanja "Internacionalni majstor strijelac".

Olimpijski komitet BiH i pored odličnih rezultata, nažalost, Laziću nije dao stipendiju. Jedini koji je imaju su Nedžad Fazlija i Ema Škaljo, koja se već godinu ne bavi streljaštvom. Jedini koji se bori za dobro ovog sporta u Republici Srpskoj je sekretar streljačkog saveza Adolf Ambroš.

Biografija

Žarko Lazić je rođen 26. avgusta 1987. godine u Tesliću, gdje je završio osnovnu kolu i Gimnaziju, a na banjalučkom Univerzitetu diplomirao je na Građevinsko - arhitektonskom fakultetu. Od svoje 11. godine aktivno je uključen u streljački sport, gdje je već deset godina najuspješniji takmičar Republike Srpske, a nalazi se stalno u samom vrhu bosansko-hercegovačkog streljaštva i stalni je član seniorske državne reprezentacije.

Glasanje

Glasati za Žarka možete tako što u SMS poruci napišete GS1 i pošaljete poruku na broj 065 1370.

Cijena poruke  1,65 KM sa PDV-om

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana