Zlatni vaterpolisti otkrili da ih je inat doveo do pobjede

GS
Zlatni vaterpolisti otkrili da ih je inat doveo do pobjede

PARIZ - Vaterpolisti Srbije osvojili su zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. Kapiten Nikola Jakšić na nevjerovatan način je predvodio tim do trećeg uzastopnog olimpijskog zlata.

Priznao je da ih je sve zajedno nešto dodatno podiglo, neposredno pred polufinale protiv Sjedinjenih Američkih Država.

- Najviše nas je iznerviralo kad smo izgubili od Amerike u košarci, rekli smo – sutra ćemo da ih razvaljamo, neće im pomoći ni Bog otac, samo zbog onoga što je bilo i kako smo izgubili, jer smo se jako iznervirali, rekao je Nikola Jakšić u "Ale sto" podkastu.

Kako je rekao, i tu su sudije usporavale srpski tim, baš kao i u košarci, ali vaterpolistima SAD nije bilo spasa.

- U toj utakmici je na početku bio odnos isključenja 8-1 za Ameriku, bilo je nešto katastrofa, a završilo se na kraju 18-8. Nismo imali suđenje ni kad smo bili na vrhuncu, ni kad smo bili 'dole', to neću da komentarišem, to vide i ljudi van bazena. Nije da nas ne vole samo u vaterpolu, već i u ostalim sportovima, vidjeli ste u košarci, u polufinalu, da li je to rvanje, veslanje... Možda sam ja tu previše subjektivan jer sam to osjetio previše puta na svojoj koži.

U meču za zlato sa Hrvatskom, Srbija je dodatno zablistala i nastavila niz od 17/17 dobijenih finala na velikim takmičenjima.

- Kada si na tom nivou, pokazali smo da bez obzira što je tako bilo, da što se tiče Amerike, oni nisu bili u priči. Da smo imali normalno suđenje, dobili bismo ih sedam. To je moje iskreno mišljenje. Ali da ne pričam kako bi bilo, prezadovoljan sam jer smo u polufinalu primili samo šest golova, sa vrhunskom odbranom, plivanjem, sa 18 igrača manje... Nemam jednu zamjerku. I onda dođe utakmica sa Hrvatskom u finalu i ti budeš još bolji. E, to mi je bilo... Kraj. U prvoj četvrtini sam vidio kod svakog da ako možemo da ih dobijemo 10, da ćemo ih dobiti 15. Naravno, to je finale, utakmica, sve stoji, opustiš se, ali dok Ćule nije dao onaj gol za tri razlike do kraja... Igralo se od početka, do kraja, svi. Taj mentalni sklop nam je donio zlatnu medalju, završio je kapiten Srbije.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana