Zlatni momci uzeli bronzu u Parizu!

GS
Zlatni momci uzeli bronzu u Parizu!

PARIZ - Olimpijske igre u Parizu košarkaši Srbije završili su osvajanjem bronzane medalje. U borbi za treće mjesto "orlovi" su pobijedili Njemačku rezultatom 93:83, i tako se revanširali "pancerima" za poraz u finalu prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Srbija je uspjela da se skupi i nađe novu energiju nakon velike potrošnje i poraza u polufinalu od SAD koji ih prije svega emotivno iscrpio jer su bili nadomak senzacije, ali je nisu priredili jer su Amerikanci imali i malu pomoć sudija u nekim momentima što je donijelo prevagu na kraju.

Izabranici Svetoslava Pešića vodili su tokom cijelog susreta, tokom trećeg perioda čak i sa 19 poena razlike, mada se Nijemci nisu predavali te su na sve načine pokušavali da dođu do preokreta.

Ipak, jakom i agresivnom odbranom Srbija je odbila sve te napade te stigla do velikog slavlja. Srbiji je ovo druga medalja na Igrama od osamostaljenja jer ima srebro iz Rio de Žaneira 2016. dok su kao SRJ osvojili istu medalju u Atlanti 1996. godine.

Najbolji u redovima Srbije bio je Nikola Jokić sa tripl-dabl učinkom od 19 poena te po 11 asitencija i skokova.

Vasilije Micić takođe je ubacio 19 poena, Bogan Bogdanović je postigao 16, 11 je imao Filip Petrušev, 13 Aleksa Avramović, a deset Vanja Marinković. Kod Nijemaca po 16 poena dali su braća Moric i Franc Vagner.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana