Zlatna olimpijka sa teškom životnom pričom i nevjerovatnim uspjehom

GS
Foto: Baptiste Autissier - Panoramic

Nevjerovatna gimnastičarka Simon Bajls osvojila je peto olimpijsko zlato i ukupno devetu medalju na Olimpijskim igrama u karijeri, što ju je učinilo jednom od najboljih sportistkinja svih vremena!

Slavna gimnastičarka osvojila je sa reprezentacijom Amerike zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. Danas je ona najveća zvijezda ovog sporta i žena s najviše medalja u istoriji gimnastike, a njen uspjeh je još veći ako se uzme u obzir njena teška životna priča koja je ravna čudima!

Pobjeda je stigla nakon što je slavna Amerikanka odustala od Olimpijskih igara u Tokiju 2020. zbog potrebe da se posveti svom mentalnom zdravlju. Na prethodnim OI u Riju de Žaneiru 2016. osvojila je zlatnu medalju. Zlatna Simon Bajls jača je van terena od brojnih nedaća, a na samom terenu pomjera granice pa je tako sa lakoćom izvodila pokrete koji su ranije bili rezervisani samo za gimnastičare.

Prozvali su je čudo od djeteta.

Simon Bajls rođena je 14. marta 1997. godine u Ohaju, kao treća od četvoro djece. Njena majka Šenon, međutim, nije mogla da brine o svojoj djeci jer je bila zavisna od droge i alkohola, pa su djeca smještena u hraniteljsku porodicu.

– Ne sjećam se mnogo toga o hraniteljskoj porodici, ali znam da te odvoje od biološke majke, a ti misliš da ćeš joj se vratiti – priznala je gimnastičarka.

Šenon Bajls upoznala je Simoninog oca Kelvina Klemonsa dok su oboje bili tinejdžeri i zavisnici. Sportistkinja danas nema kontakt sa ocem, dok Šenon povremeno priča s njim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana