Životni put hrvatske heroine: Od teškog djetinjstva do treće olimpijske medalje

Agencije
Životni put hrvatske heroine: Od teškog djetinjstva do treće olimpijske medalje

PARIZ - Sandra Elkasević, djevojačko Perković, donijela je Hrvatskoj bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, u disciplini bacanje diska.

Sandra Elkasević imala je hitac od 67,51 metara. Isti rezultat, ali sa boljim drugim hicem, imala je i srebrna Kineskinja Bin Feng, dok je Amerikanka Valari Olman osvojila zlato sa daljinom od 69,50 metara. Za Elkasevićevu ovo je treće olimpijsko odličje u karijeri, nakon zlata u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016.

Sandra Elkasević imala je teško djetinjstvo, a u jednom intervjuu za zagrebački "Večernji list" pričala je koliko se njena majka napatila, kada ih je sve napustio otac.

- Tata Damir napustio nas je kad sam imala pet godina. Prekinuo je s nama svaki kontakt, bez obzira na to što smo živjeli u istom naselju. Poslije razvoda mama je upoznala mog očuha Dragana Nikolića, mehaničara u "Zagrebačkim cestama". S njima, bakom Ružom i pet godina starijim bratom Markom, diplomiranim inženjerom mašinstva, odrastala sam u kući u Trnovčici – rekla je Sandra Elkasević.


Valja pomenuti da je Sandra Elkasević uvijek lijepo pričala o srpskim sportistima, družila se s njima na velikim takmičenjima. Posebno je dobra sa Ivanom Španović i Angelinom Topić, ali i sa Novakom Đokovićem.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana