Zelenski o učešću ukrajinske reprezentacije na OI: Ovo je već pobjeda

Tanjug
Foto: Agencije

KIJEV- Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da smatra pobjedom samo učešće ukrajinskih sportista na Olimpskim igrama u Parizu.

"Ovo je prije svega veliki praznik za sve sportiste i za Francusku. Ovo nije praznik za našu zemlju. Za naš tim učešće na Olimpijskim igrama u ratu je pobjeda", rekao je Zelenski u intervjuu francuskom sportskom izdanju L'Ekuipe.

Prema riječima predsjednika, uprkos izuzetno teškim uslovima za trening i psihičkom pritisku, ukrajinski sportisti su dostojanstveno prošli sve testove i plasirali se na OI, tako da je, kako je ocijenio, i ovo pobjeda.

"Ponosan sam što imamo ukrajinski tim. Trenirali su u teškim uslovima, neko u Ukrajini, neko u inostranstvu. Ovo je rat. Ovdje ne može biti normalnosti", rekao je Zelenski.

On je ukazao i na uspjeh mačevaoca Olge Harlan, koja je već osvojila bronzanu medalju, i dodao da vjeruje u ukrajinske sportiste i da je važno da nastave da se bore, jer na taj način štite i državu.

"Naši vojnici ih podržavaju, a oni podržavaju naše vojnike. Postoji mnogo načina da se zaštiti Ukrajina. Sva vojska i svi Ukrajinci su veoma ponosni na naše sportiste. Želimo više medalja, više mogućnosti da podignemo ukrajinski borbeni duh, više trenutaka na koje možemo da budemo ponosni. Zato moraju da dobiju svoju bitku", zaključio  je Zelenski.

U Parizu je otvorena Ukrajinska kuća "Volia Space", koja će tokom Olimpijskih igara služiti kao nacionalni centar i mjesto susreta ukrajinskih sportista, trenera, predstavnika vlasti, ukrajinskih i stranih medija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana