Više od finala: Srbi i Hrvati u borbi za zlato!

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

Hrvatski vaterpolisti savladali su reprezentaciju Mađarske u polčufinalu Olimpijskih igara.

Oni su rezultatom 9:8 obezbijedili novi medalju za svoju zemlju ali i zakazali duel sa Srbijom u finalnom meču.

Od samog starta moglo se vidjeti od kolikog je značaja ovaj susret. Vidjeli smo dobro organizovane napade i jedne i druge selekcije, počelo je tvrdo ali je Mađarska uspjela da se preko Janoš Fekete i Martona Vamoša odlijepi na +2 – 3:1.

Nije dugo trajalo to vođstvo, Hrvati su popravili odbranu i počeli takođe da koriste igrača više, te su uz maestralnog Fatovića uspjeli da se izbore za egal – i to nakon četiri i po minuta bez pogotka!

"Barakude" su u vođstvo prešle tek na kraju druge četvrtine. Fatović je nastavio da "rešeta" i postigao čak pet golova od ukupnih sedam koliko su Hrvati postigli za 16 minuta.

Nisu se predavali Mađari, uspijevali su da realizuju napade, ali ih je brojčani minus odaljavao od mogućeg izjednačenja.

U trećem kvartalu je viđeno mnogo grešaka na obje strane, Mađari su čak promašili i peterac (Krstijan Manhreč) i koliko god se trudili da stignu taj minus od dva gola, "barakude" im to nisu dozvoljavale – tačnije Luka Bukić.

Mirisalo je sve na dramu nakon što je za 9:8 na četiri miniuta do kraja pogodio Adam Nađi. Ipak, umijeli su da se brane Hrvati, Mađari su pak u nervozi i brzini pravili niz grešaka u napadu i samim tim "pali" u finišu.

Finale između Srbije i Hrvatske na programu je u nedjelju od 14 sati.

Podsjećamo, vaterpolisti Srbije ranije danas savladali su SAD rezultatom 10:6.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana